foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris atbalsta jaunās koncertzāles celšanu
Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra valdes locekle Indra Lūkina ar saņemto "Lielās mūzikas balvu 2019".
Sabiedrība
2020. gada 17. jūnijs, 08:50

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris atbalsta jaunās koncertzāles celšanu

Jauns.lv

Pēdējo dienu diskusijās par Rīgas koncertzāli izkristalizējies arī LNSO (Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris) viedoklis, kuru pārstāv orķestra direktore Indra Lūkina.

Indra Lūkina: "LNSO pilnībā atbalsta kultūras ministra Nauris Puntulis un Ministru kabineta lēmumu par jaunās Rīgas koncertzāles celtniecību Elizabetes ielā Nr. 2. Ir pagājuši  gadu desmiti, apspriežot dažādas vietas un variantus. Klausītājiem un mūziķiem cerības gandrīz jau zudušas, Maestro Mariss Jansons, kurš bija simboliski apsolījis diriģēt jaunās koncertzāles atklāšanas koncertu, to nesagaidīja, tāpēc varbūt varēsim koncertzāli nosaukt viņa vārdā.  Un beidzot - valdības lēmums! Cienījamie kolēģi arhitekti un citi oponenti! Lūdzu, šoreiz noliksim malā katrs savas personiskās ambīcijas un ļausim Rīgas koncertzālei tapt, kamēr Latvijā vēl ir mūziķi, kuri grib un var tajā spēlēt!"

Indras Lūkinas teikto papildina LNSO (Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris) galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Andra Pogas viedoklis: "Šis ir būtisks pirmais solis ceļā uz ilgi gaidīto Rīgas koncertzāli. Manuprāt, vieta tai ir pilnībā piemērota. ceru, ka arī jaunās ēkas projekts, kad tāds taps, būs mūsdienīgs papildinājums Rīgas pilsētvidei. Bet pats galvenais - tas sniegs iespēju orķestrim muzicēt akustiski adekvātos apstākļos un klausītājiem sniegt to koncertu pieredzi, pēc kādas šobrīd bieži vien jādodas uz citām Eiropas galvaspilsētām."

Koncertzālei būt!