foto: Mārtiņš Ziders
Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 27. un 28. jūnijā? Vislatvijas Pēteru saiets Kurmenē, gulētāji Kuldīgā un kaislīgā bačata Ziemeļblāzmā
Renārs Kaupers ar draugiem svētdien visus priecēs Kurmenes Pētera baznīcā – Vislatvijas Pēteru saietā.
Kultūra
2020. gada 27. jūnijs, 08:33

Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 27. un 28. jūnijā? Vislatvijas Pēteru saiets Kurmenē, gulētāji Kuldīgā un kaislīgā bačata Ziemeļblāzmā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kārtīgi nolīgots, bet jāņošana turpinās! Kurmenē vienmēr Pēterdiena bijusi nozīmīgāka par Līgo svētkiem, un tādēļ tur pulcējas visas Latvijas Pēteri, ar koncertiem uzstājas populāri mūziķi un notiek citas svētku aktivitātes par godu svētajam Pēterim. Tā kā nedēļas nogalē visi ceļi ved uz Vecumnieku novada Kurmenes pagastu!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt kurzemnieki pošas aplūkot Kuldīgas septiņus gulētājus vai Slīteres Nacionāla parka jaukumus tā kārtējo Ceļotāju dienu ietvaros. Sēlijas puses ļaudis steigs uz Krustpils saliņu klausīties koncertprogrammu par vasaru, puķēm un mīlestību vai uz Aknīstes rezidenču centu “Susēja”, domājot par alternatīvo kamermūzikas festivālu “Sansusī”. Bet rīdzinieki varēs laisties kaislīgās Latīņamerikas bačatas dejas ritmos.

Pēc pāris mēnešu snaudas atkal pilnā sparā, pat ar vēl lielāku jaudu nekā iepriekš, notiek izstāžu dzīve. Ekspozīcijas tiek atklātas viena pēc otras: spēj tik visam sekot līdzi! Cēsīs divi somu fotomākslinieki no Pekinas un Tokijas skatupunkta transformē Austrumu un Rietumu kultūras telpas. Imantā uzreiz trīs izstādes vienuviet - Rīgas porcelāna stāsts, Latvijas kultūras kanons portālā “Zudusī Latvija” un Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Raža”. Savukārt bijušajā Ulmaņa rezidencē Dauderos Gita Palma Latvijas dabā iegleznojusi transportlīdzekļus, bet Teātra muzejā jaunie scenogrāfisti “spēlējas” ar Melnajām kastēm.

Nākamā lapa: 1. Brīvdabas pikniks-koncerts par vasaru, puķēm un mīlestību Krustpilī