foto: LETA
Viņķele atklāj, ka radušās problēmas ar halātu un aizsargtērpu iepirkumiem
"Nevēlos minēt, cik ilgam laikam halātu un aizsargtērpu mums pietiks, bet pieļauju, ka krājumu apjoms pietiktu vairāk nekā trīs nedēļām," piebilda ministre.
Sabiedrība
2020. gada 10. jūnijs, 09:13

Viņķele atklāj, ka radušās problēmas ar halātu un aizsargtērpu iepirkumiem

Jauns.lv / LETA

Līdz jūnija sākumam izdevies tikai daļēji nodrošināt individuālo aizsardzības līdzekļu rezerves trīs mēnešiem, jo aizsargmasku krājumus izdevies palielināt, bet problēmas ir ar halātu un aizsargtērpu iepirkumiem, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ministre piebilda, ka situācija ar halātu un aizsargtērpu iepirkumiem nav kritiska, jo tādā gadījumā viņai būtu informācija, ka minēto individuālo aizsardzības līdzekļu krājumi pietiktu tikai nedēļai. "Nevēlos minēt, cik ilgam laikam halātu un aizsargtērpu mums pietiks, bet pieļauju, ka krājumu apjoms pietiktu vairāk nekā trīs nedēļām," piebilda ministre.

Viņa uzsvēra, ka minētais jautājums tiek risināts, ko palīdz atrisināt centralizētais Eiropas Savienības iepirkums, kā arī atvieglotā iepirkuma sistēma uzņēmumiem, kas var piegādāt nepieciešamos individuālos aizsardzības līdzekļus.

Maija beigās Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja, ka ministrijai līdz ārkārtējās situācijas beigām būs izdevies piepildīt noliktavas ar trīs mēnešu rezervēm visām pieprasītajām pozīcijām.

Garisons gan nenoliedza, ka iepirkumos ministrija joprojām saskaras ar dažādiem izaicinājumiem individuālo aizsardzības līdzekļu sagādē.

Vēl 12.maijā Viņķele žurnālistiem sacīja, ja saglabāsies kritiskā situācija ar individuālo aizsardzības līdzekļu pieejamību mediķiem, tad pāris nedēļu laikā būs jālemj par veselības aprūpes pakalpojumu samazināšanu.

Toreiz ministre norādīja, ka pašreizējie respiratoru krājumi varētu drīzumā beigties, tāpat līdzīga situācija ir ar atsevišķiem citiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem mediķiem.