0dienas
6stundas
22minūtes
35sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 13. un 14. jūnijā? Karostas festivāls, koncerti pilīs un Gaujas tramvajs
foto: Publicitātes foto
Liepājas Karostā šonedēļ notiek festivāls, kas mudina kulturāli izsvērtēt tās trīsdesmit neatkarības gadus.
Kultūra

Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 13. un 14. jūnijā? Karostas festivāls, koncerti pilīs un Gaujas tramvajs

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ārkārtējās situācijas izraisītie ierobežojumi pamazām izgaist, un arī kultūras dzīve atgriežas ierastā ritmā. Lieli pasākumi un diža ballēšanās gan vēl nesanāks, bet iespēju spektrs paplašinās. Liepājas Karostā notiek festivāls, lai atzīmētu neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadi, bet Valmierā pa Gauju sāk kursēt tramvajs.

Brīvdienu ceļvedis: ko darīt 13. un 14. jūnijā? Ka...

Tāpat vidzemnieki aicina atklāt droši Vidzemi aizraujošos tūrisma maršrutos. Savukārt Tukuma puses pilis aicina uz dziesminieku koncertiem - dziedātājs Daumants Kalniņš Jaunmoku pils dārzā prezentēs savu jauno koncertprogrammu “Vasaras noskaņojums”, bet Šlokenbekas muižā uz koncertu gaida dziesminieks Kārlis Kazāks un čelliste Undīne Balode.

Arī globālā tīmekļa tiešraides piedāvā izcilus koncertus. Liepājas “Lielajā dzintarā” koncertsērijas “Personīgi” ietvaros notiekošais tiešraides koncerts “Bahs. Grūvs. Saksofoni” piedāvās saksofonus un sitaminstrumentus, bet no Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zāles varēs klausīties klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” finālu.

Lai arī lielie kultūras pasākumi pašreiz ir apsīkuši un tie notiek ar ierobežotu dalībnieku skaitu, tas netraucē atcerēties tos laikus, kad varējām (un, droši vien, pēc kāda laika atkal varēsim) pulcēties uz nebēdu. Tā Brīvdabas muzeja Izstāžu zālē skatāma izstāde “Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu Gadatirgum 50”, kas stāsta par šogad no jūnija uz augusta sākumu pārcelto amatnieku Dziesmu svētku dižo vēsturi. Tāpat arī lielajam Latgales podnieku saietam šopavasar jāapmierinās vien ar izstādi Lūznavas muižā. Savukārt Daugavpils Marka Rotko centrā atklāta Ķīnas abstraktās mākslas pārstāvja Sjao Ciņa retrospektīva izstāde “Mans sākums ir manas beigas”, bet Rīgas galerijā “Alma” Rīgas Fotogrāfijas biennāles ietvaros iekārtota Toma Harjo personālizstāde “Izredzes”. Toties galvaspilsētas Pēterbaznīcā varam iepazīties ar Latvijas kultūras alfabēta dārgumiem, kas šogad svin savu simtgadi.

Nākamā lapa: 1. Liepājas Karostas neatkarības festivāls