foto: LETA
Pavļuts: šogad jāatrisina veselības aprūpes darbinieku atalgojuma jautājums
Saeimas deputāts Daniels Pavļuts.
Sabiedrība
2020. gada 1. jūnijs, 23:35

Pavļuts: šogad jāatrisina veselības aprūpes darbinieku atalgojuma jautājums

Jauns.lv / LETA

Šogad jāatrisina veselības aprūpes darbinieku atalgojuma pieauguma jautājums, kurā virzība iepriekš kavējās, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis arī pateicās Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) par izpratni, ka šis jautājums šogad ir jāatrisina.

Pavļuts tāpat pozitīvi novērtēja jau panākto vienošanos par atbalstu veselības aprūpes sistēmai nākamā pusotra gada laikā. Atbalstītais plāns paredz arī slimnīcu tīkla reformu, lai pakalpojumi tiktu sniegti atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām un optimālam budžeta izlietojumam, norādīja politiķis.

Kā ziņots, Kariņš šodien žurnālistiem pastāstīja, ka valdību veidojošās partijas vienojušās atbalstīt Veselības ministrijas plānu par "slimnīcu līmeņošanu".

Premjers sacīja, ka politiķi izskatīja jautājumu par slimnīcām un to dažādajām spējām un kapacitātēm. Valdība otrdien plāno uzklausīt un, visticamāk, atbalstīt ziņojumu par "slimnīcu līmeņošanu", viņš teica.

Kariņš skaidroja, ka līdz gada beigām jābūt jaunai skaidrībai, kādus pakalpojumus sniegts slimnīcas visā Latvijas teritorijā.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) aizvadītajā nedēļā Latvijas Radio uzsvēra, ka Covid-19 ietekmē lielāku nozīmi ir ieguvušas iepriekš nozarē aizsāktās reformas, tostarp slimnīcu līmeņu pārskatīšana un darbs pie jauna mediķu atalgojuma modeļa.

Šo reformu noslēgšana, pēc ministres paustā, sniegtu atbildes uz jautājumiem par nozarei nepieciešamo finansējumu - gan tā apmēru, gan izlietojumu.