foto: Edijs Pālens/LETA
Sestdienas rītā saulains laiks; gaidāma vējaina diena
Kaitotājs pludmalē.
Sabiedrība
2020. gada 30. maijs, 08:46

Sestdienas rītā saulains laiks; gaidāma vējaina diena

Jauns.lv / LETA

Sestdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vienīgi vietām Latgalē un Sēlijā - mākoņains, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš, Latgalē brāzmās līdz 11 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija no +2..+3 grādiem vietām Kurzemē un Vidzemē līdz +11 grādiem Latgales dienvidos. Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +12..+15 grādi.

Rīgā saulains rīts, pūš lēns ziemeļu vējš, termometra stabiņš kāpj virs +10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,1 grāda Ventspilī līdz +20,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.maijā bija +36 grādi Portugālē, Spānijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -8 grādi Alpu kalnos.

Sestdien Latvijā ziemeļu, ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metru sekundē, prognozē sinoptiķi. Palielināsies mākoņu daudzums, spīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Vēja dēļ būs paaugstināta ugunsbīstamība.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +17..+22 grādiem, piekrastē vietām līdz +14 grādiem. Rīgā sausa un pārsvarā saulaina sestdiena, ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, bet Jūrmalā gaidāmi tikai +15 grādi.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Skandināvijā un ciklons Ukrainā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 764 dzīvsudraba staba milimetriem Latgales dienvidos līdz 769 milimetriem Kurzemes ziemeļrietumos.