foto: Juris Rozenbergs
IzDzīvotāji: “Es nebaidos no slimības!” Rita pie trolejbusa stūres sēž vairāk nekā 20 gadus, un Covid-19 viņu nesatrauc
Ja par pozitīvo, tad, neskatoties uz bezprecedenta pasaules mēroga veselības krīzi, trolejbusa vadītāja Rita apstiprina – cilvēki sabiedriskajā transportā joprojām mēdz uzdejot.
Sabiedrība
2020. gada 29. maijs, 03:56

IzDzīvotāji: “Es nebaidos no slimības!” Rita pie trolejbusa stūres sēž vairāk nekā 20 gadus, un Covid-19 viņu nesatrauc

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Rīgas pašvaldībās SIA “Rīgas satiksme” šofere Rita Ozola pie trolejbusa stūres strādā jau kopš 1997. gada un sarunā ar Jauns.lv atzīst: Covid-19 krīzes laikā strādāt ir vieglāk. Viņa atklāj, ka netrūkst pasažieru, kuri neievēro drošības nosacījumus transportā, taču citādi darba ikdiena neesot kļuvusi grūtāka un pašu Ritu slimība īpaši nesatraucot.

Īpaši grūti tikt galā ar cilvēkiem esot bijis sākumā, neilgi pēc 12. marta, kad valstī saistībā ar Covid-19 izplatīšanos izsludināta ārkārtējā situācija.

Cilvēki līduši pāri sarkani baltajām norobežojošajām lentēm un mēģinājuši pirkt biļetes.

Pēc laika ieradums izzudis, taču šobrīd joprojām tikai aptuveni puse pilsētas sabiedriskā transporta pasažieru lieto maskas.

Ja par pozitīvo, tad, neskatoties uz bezprecedenta pasaules mēroga veselības krīzi, Rita apstiprina – cilvēki sabiedriskajā transportā joprojām mēdz uzdejot.

Par projektu “IzDzīvotāji”:

Jauns.lv videointerviju projekta “IzDzīvotāji” mērķis ir dot vārdu ļaudīm, kuru dzīvi visdažādākajos veidos ir ietekmējusi jaunā koronavīrusa izraisītā slimība un ar to saistītie ikdienas ierobežojumi.

Pieredze, pārdzīvojumi un piedzīvojumi – šo visu atklāsim caur visdažādāko dzīves gājumu cilvēku stāstiem, kas fiksē šā neparastā laika mirkļus.