foto: Publicitātes foto
Uzsāk darbu pie pagaidu velojoslu ierīkošanas Rīgā
Sabiedrība
2020. gada 26. maijs, 17:23

Uzsāk darbu pie pagaidu velojoslu ierīkošanas Rīgā

Jauns.lv

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma uzsākts darbs pie pagaidu veloinfrastruktūras ieviešanas Rīgas ielās. Šobrīd notiek darbs Meža prospektā, kur virzienā no Sarkandaugavas uz Mežaparku tiek ierīkota velojosla, informē Rīgas domē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veloinfrastruktūra Meža prospektā tiek ieviesta no Inčukalna ielas līdz pat Kokneses prospektam, savukārt pretējā virzienā būs rekomendējošā velojosla. Šāds lēmums pieņemts, līdz tiks atrisināts autostāvvietu jautājums Mežaparkā.

foto: Publicitātes foto

Kā uzsver Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, šis ir īstais laiks, lai rastu drošākos, pārdomātākos un labākos risinājumus veloinfrastruktūras ieviešanai ar minimāliem finanšu resursiem.

Ar Rīgas domes atbalstu tika rīkots arī Velo hakatons, kura mērķis bija apkopot dažādu sabiedrības grupu viedokļus ar iespējamajiem vejojoslu risinājumiem, tehniskajām iespējām, lai radītu drošas velojoslas, kas savienotu galvaspilsētas centru ar apkaimēm.

foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā hakatonā piedāvātos risinājumus, šobrīd tiek izstrādāti veloinfrastruktūras virzieni centrs – Ķengarags, centrs – Purvciems, centrs – Mārupe. Inženieriem līdz 10.jūnijam jāizstrādā pagaidu satiksmes organizācijas shēmas un jāsaskaņo ar attiecīgajām valsts un pašvaldības iestādēm. Pēc saskaņotajām satiksmes organizācijas shēmām tiks veikta pagaidu velojoslu ieviešana.

Pēc veloinfrastruktūras ieviešanas tiks vērtēta pagaidu satiksmes organizācijas izmaiņu efektivitāte, ko ņems vērā turpmākajā plānošanas procesā.