foto: Ropažu novada pašvaldība
Vandaļi izpostījuši Ropažu novada dabas taku "Lielie Kangari"
112
2020. gada 12. maijs, 19:47

Vandaļi izpostījuši Ropažu novada dabas taku "Lielie Kangari"

Jauns.lv

Ar nepatīkamu vēsti sociālajos tīklos nākusi klajā Ropažu novada pašvaldība - vandaļi uzdarbojušies par pašvaldības līdzekļiem izbūvētajā skatu tornī un dabas takās “Lielajos Kangaros”.

"Tu, kas esi dabas postītājs, svešas mantas bojātājs, un bezatbildīgs vandālists, TU NEESI gaidīts ne dabas takā “Lielie Kangari”, ne arī kādā citā dabas takā vai sabiedriskā atpūtas vietā!" teikts pašvaldības lapā sociālajā vietnē "Facebook". "Paliec mājās un posti savu īpašumu!"

Pašvaldība informē, ka dabas takā dedzināti un apķēpāti informatīvie stendi, salauzta norobežojošā barjera pie skatu torņa, saplēsta un krūmos aizmesta atkritumu tvertne.

foto: Ropažu novada pašvaldība

Pēc postījumu konstatēšanas izsaukta pašvaldības un arī Valsts policija administratīvā pārkāpuma lietas ierosināšanai.

"Joprojām ir prātam neaptverami, ka mūsu sabiedrībā ir tik bezatbildīgas personas, kuras nedraudzējas ar veselo saprātu un ir spējīgas vienīgi postīt un bojāt to, ko ir uzcēlis un par ko rūpējas kāds cits," teikts paziņojumā.

foto: Ropažu novada pašvaldība

Pašvaldība norāda, ka skatu tornis un dabas taka “Lielajos Kangaros” izbūvēta par pašvaldības līdzekļiem, lai dotu iespēju gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem iepazīt Eiropas mēroga īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā – NATURA 2000 iekļauto dabas lieguma “Lielie Kangari” ezera un purva takas burvību dažādos gadalaikos, agrās rīta stundās un vēlos, klusuma un miera pilnos vakaros.

Tāpat pašvaldība aicina atsaukties aculieciniekus vai ikvienu, kam ir kāda informācija par veiktajām vandālisma darbībām, zvanot uz Ropažu novada pašvaldības policiju pa tālruni 67918219 vai Valsts policijai - 110.