foto: LETA
Eiropas eksāmenu pirmajā dienā izpildījis rekordliels interesentu skaits
Sabiedrība
2020. gada 8. maijs, 17:55

Eiropas eksāmenu pirmajā dienā izpildījis rekordliels interesentu skaits

Jauns.lv

Svinot Eiropas dienu, Latvijas iedzīvotāji 7., 8. un 9. maijā aktīvi piedalās tiešsaistes testā Eiropas eksāmens, pārliecinoties par savām zināšanām dažādās jomās – Eiropas daba un kultūra, vērtības un aktualitātes, Eiropas Savienības valstis u.c.

Eiropas eksāmens sākās 7. maijā plkst. 8.00, un līdz šim brīdim (33 stundu laikā) to nokārtojuši jau 20 000 dalībnieku, pārspējot 2019. gada un iepriekšējo gadu rādītājus.

Gadu no gada aktīvākie Eiropas eksāmena dalībnieki ir 7.–9. klašu skolēni, taču šogad trīskāršojies arī pieaugušo dalībnieku skaits. Rezultāti gan liecina, ka maksimālo punktu skaitu skolēni iegūst biežāk nekā pieaugušie, taču svarīgākais šajā eksāmenā ir piedalīties, apzinoties, ka zināšanu pilnveide ir uzdevums mūža garumā.

Aktīvākie dalībnieki nāk no Rīgas, taču rīdziniekiem uz papēžiem min arī jelgavnieki, daugavpilieši, liepājnieki un valmierieši.

Sociālos tīklus ir pārņēmusi dzeltenā krāsa, jo Eiropas eksāmena dalībnieki aktīvi dalās ar vēstījumiem par to, ka nokārtojuši Eiropas eksāmenu.

Eiropas eksāmens noslēgsies Eiropas dienas pievakarē – 9. maijā plkst. 21.00, kad arī visi dalībnieki uzzinās iegūto punktu skaitu. Eiropas eksāmena uzvarētāji tiks paziņoti 10. maijā.

Svarīgākais par Eiropas eksāmenu:

  • laikā līdz 9. maija plkst. 21.00 atver tīmekļvietni www.esmaja.lv;
  • izvēlies sev piemēroto vecuma grupu (5.–6. klase, 7.–9. klase, vidusskola) vai jautājumu grūtības pakāpi (pieaugušajiem jautājumi ir dalīti trīs grūtības pakāpēs);
  • atbildi uz 20 interesantiem jautājumiem – daļu jautājumu šogad ir veidojuši skolēni;
  • dalies ar ziņu, ka esi nokārtojis Eiropas eksāmenu, sociālajos tīklos, un piedalies kino biļešu izlozē;
  • saņem e-pastā Apliecinājumu par dalību un uzzini iegūto punktu skaitu;
  • labākajiem balvas! Šogad balvas saņems ne tikai individuālie uzvarētāji, bet arī aktīvākā klase, skola un augstskola.

Eiropas eksāmenu organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar Eiropas Kustību Latvijā.