foto: LETA
Prasību atstādināt no darba Vircavu Rīgas domei nāksies aizstāvēt tiesā
Inguss Vircavs
Politika
2020. gada 7. maijs, 11:58

Prasību atstādināt no darba Vircavu Rīgas domei nāksies aizstāvēt tiesā

Jauns.lv / LETA

Arodbiedrības "LABA" nepiekrīt sava biedra Ingusa Vircava atbrīvošanai no Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja amata, apstiprinā administrācijas pārstāve Jana Jentkus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Rīgas dome tiesā sniegs prasību par darba attiecību izbeigšanu ar Vircavu. Līdz tiesas lēmumam, būvvaldi turpinās vadīt Jānis Belkovskis.

Kā ziņots, pagaidu administrācija 30.aprīlī lēma izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Vircavu vēl pirms arodbiedrības atzinuma saņemšanas.

Pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics Vircavam izteica rājienu par iepriekš ierosināto pārkāpuma lietu, taču vienlaikus atkārtoti atstādināja viņu no amata par citiem pārkāpumiem, kas saistīti ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu.

 Lēmums bija saistīts ar Vircava pārkāpumiem personiska labuma gūšanai un pašvaldības mantas izšķērdēšanu, proti, prettiesiskā būvvaldes dienesta autotransporta sistemātiskā un ilgstošā izmantošanā privātām vajadzībām, neatlīdzinot ne autotransporta lietošanas izmaksas, ne šiem privātajiem braucieniem izlietotās degvielas izmaksas.

Tāpat konstatēts, ka Vircavs privātajiem braucieniem kā autovadītājus ir izmantojis būvvaldei pakļautos darbiniekus bez viņu rakstveida piekrišanas un dažos gadījumos pat pret viņu gribu, liekot viņiem ārpus noteiktā darba laika pildīt autovadītāja pienākumus, par virsstundām maksājot no pašvaldības līdzekļiem.