foto: LETA
Valdība šodien varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 11.jūnijam
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Politika
2020. gada 7. maijs, 10:31

Valdība šodien varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 11.jūnijam

Jauns.lv / LETA

Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība šodien varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 11.jūnijam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienlaikus valdība lems par ierobežojumu mīkstināšanu, kas skar mācību procesu, sportošanu, pulcēšanos un pasažieru pārvadājumus. Visās minētajās jomās gan paredzēti konkrēti nosacījumi.

Piemēram, valdība varētu lemt par to vai ar 13.maiju atsākt starptautiskos pasažieru gaisa pārvadājumus un starptautiskos pasažieru jūras pārvadājumus. Pasažieru pārvadājumi varētu notikt uz Eiropas valstīm, taču konkrēts valstu saraksts varētu tikt precizēts.

Valdība varētu lemt par to vai ar 18.maiju atsākt starptautiskos pasažieru autopārvadājumus un dzelzceļa pārvadājumus, taču pagaidām plānots, ka pārvadājumi notiks uz Lietuvu un Igauniju.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu.