foto: LETA
Rīgas domes administrācija tomēr gatavojas atlaist no amata atstādināto būvvaldes vadītāju Vircavu
Inguss Vircavs.
Politika
2020. gada 29. aprīlis, 20:01

Rīgas domes administrācija tomēr gatavojas atlaist no amata atstādināto būvvaldes vadītāju Vircavu

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija gatavojas pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar no amata atstādināto Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu, liecina administrācijas sēdes darba kārtība.

Nedēļas sākumā pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics Vircavam izteica rājienu par iepriekš ierosināto pārkāpuma lietu, taču vienlaikus atkārtoti atstādināja viņu no amata par citiem pārkāpumiem, kas saistīti ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu.

Pašvaldība Vircava darba tiesisko attiecību izbeigšanu iesniedza arī saskaņošanai arodbiedrībai "LABA", kuras biedrs ir Vircavs. Saskaņā ar darba kārtībai pievienotajiem dokumentiem, ja biedrība Vircava atbrīvošanai no amata nepiekritīs, dome ir gatava arī tiesāties.

Sēde par šo jautājumu sasaukta ceturtdien, 30.aprīlī, plkst.8.30.

Kā ziņots, Vircavu no amata februāra sākumā atstādināja tā brīža Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Pēc Burova teiktā, viņš bija saņēmis no būvvaldes darbiniekiem sūdzības par Vircava darbu, tādēļ viņa darba izvērtējumam tika piesaistīta domes Ētikas komisija.

Vircavs viņam veltītos pārmetumus noraidīja gan februārī, gan arī pēc tam, kad jaunas sūdzības par viņu saņēma Balševics. 

"Nepiekrītu izteiktajiem pārmetumiem un tas ir acīmredzami, ka tiek meklēti jebkādi, pat visfantastiskākie apgalvojumi, lai mani atlaistu no ieņemamā amata un turētu pēc iespējas tālāk no būvvaldes. Šis pagaidu administrācijas lēmums vistiešākajā veidā ir saistīts ar iepriekš Rīgas domes gada sākumā pieņemto lēmumu par atstādināšanu," sacīja Vircavs.