foto: Publicitātes foto
Kultūras centrs "Siguldas devons" īstenojis muzikālu sveicienu "Koncertzāle dabā"
Kultūra
2020. gada 27. aprīlis, 16:06

Kultūras centrs "Siguldas devons" īstenojis muzikālu sveicienu "Koncertzāle dabā"

Jauns.lv

Lai sniegtu iespēju kultūru baudīt attālināti, kultūras centrs "Siguldas devons" īstenojis projektu "Koncertzāle dabā", piedāvājot astoņus īpašus video priekšnesumus, kuros iesaistījušās Siguldas novada radošās personības.

Aprīļa izskaņā šie priekšnesumi izskanēja astoņās dienās, bet tagad apkopoti vienā 20 minūšu garā video koncertā dabā:

Īpašas performances dabā sniedza grupas "Dzelzs vilks" mūziķis Juris Kaukulis un taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis, akordeonists Kaspars Gulbis, dziesminieks Kārlis Kazāks, saksofonists Artis Gāga, muzikālās apvienības "Zelta kniede" mūziķi Silvestrs Lorencs un Helvijs Kārkliņš, rakstniece un dramaturģe Inga Ābele, kā arī "Colortime" videomākslinieks Reinis Janulis.

"Sigulda ir īpaša vieta, kur ikviens var atrast sevi dabā. Vienalga, vai tā būtu pastaigu taka, maza strautiņa tērcīte, sagāzušos koku pilna grava vai trauksmainā Gaujas straume. Arī šobrīd mēs katrs pēc tās alkstam un klusītēm tajā dodamies pēc iedvesmas un miera. Apkopotais astoņu performanču video ļauj saglabāt iedvesmu, lai atjaunotos! Daba dod mums mūziku, vārdu, dziļumu!" tā par projektu "Koncertzāle dabā" teic kultūras centra "Siguldas devons" direktore Jolanta Borīte.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā, kad ikviens esam atbildīgi par ierobežojumu ievērošanu, Siguldas novada pašvaldība sociālā akcijā ar motīvu "Satiec sevi" atgādina iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, dodoties dabā, izvairīties no populārākajiem tūrisma maršrutiem, to vietā izvēloties iepazīt ko mazāk zināmu. Arī Siguldas kultūras un sporta eksperti, vides aktīvisti un uzņēmēji akcijas laikā piedāvā vairākas iniciatīvas, piemēram, tiešsaistes fitnesa nodarbības kopā ar Siguldas Sporta centra treneriem, attālināti pieejamus kultūras piedāvājumus un citas šim laikam atbilstošas aktivitātes.