foto: Mārtiņš Ziders
Uzzinot par Artusa Kaimiņa atveseļošanos, rupekļi internetā deputātu klaji nievā, vēlēdami pat nāvi
Kaimiņam saslimšanu ar Covid-19 konstatēja 21. martā.
Sabiedrība
2020. gada 26. aprīlis, 19:44

Uzzinot par Artusa Kaimiņa atveseļošanos, rupekļi internetā deputātu klaji nievā, vēlēdami pat nāvi

Jauns.lv

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (39) nupat lepni nāca klajā ar jaunumiem par savu veselību, vēstīdams, ka Covid-19 tests viņam uzrāda negatīvu rezultātu. Tātad vesels! Tagad politiķis soctīklos pauž vilšanos par cilvēku rupeklībām un klaji aizskarošajiem komentāriem, kuros izskan pat nāves vēlējumi.

“Skatos un domāju. Kā tā var būt un kas tie ir par mūsu līdzcilvēkiem? Starp mums. Es ikdienā tādus ļaudis nesatieku, neredzu. Vismaz acīs nerādās - ne uz ielas, nedz arī kur citur. Kad satieku cilvēkus - viņi visbiežāk laipni uzsmaida un dod man pozitīvu impulsu. Ir priecīgi satikt un aprunāties... Saprotu, ka puse šeit ir troļļi, bet otra puse patiešām ir starp mums. Tie ir normāli, īsti cilvēki, kurus satiekam savās ikdienas gaitās. Un pēc tam viņi apsēžas uz dīvāna un - "aiziet" šis," sociālajā vietnē "Facebook" 26. aprīlī ierakstīja Artuss Kaimiņš.

"Un es vienkārši pateicu, ka esmu vesels no Covid-19 vīrusa. Šis pat nav politisks temats, kur spēju attaisnot emocionāli sakāpinātas negācijas un uzskatus. Bet klaja naida runa veselības kontekstā?! Gribat šādu dzīvi? Tad sāciet savu politisko karjeru. Būs viedoklītis,”  rakstīja Kaimiņš, publicējot arī vairākus ekrānšāviņus ar līdzcilvēku negantajiem un absolūti neētiskajiem “veltījumiem”, tostarp “labāk tu būtu miris”, “varēji vismaz galus atdot”, “Labāk paliec karantīnā uz visiem laikiem. Nē, nopietni, lūdzu nestaigā pa manu Zemi,” “Kam tu esi vajadzīgs?”, “Nevar ilgi slimot, jāskrien uz sadali! Savādāk paliks bešā, tos 4 miljardus sadalīs bez tevis,” un līdzīgiem.

Atgādinām, ka 25. aprīlī Artuss Kaimiņš ziņoja, ka ir izārstējies no Covid-19 slimības. Sociālajā vietnē "Facebook deputāts publiskoja vēsti: “Gaismas bruņinieki atgriežas!"

"Esmu Covid19 NEGATĪVS. 34 dienas aizvadītas mājas karantīnā. Pieteicos arī eksperimentālajai programmai, lai manā organismā meklētu un atrastu antivielas šim vīrusam, - tas palīdzēs gūt reālu labumu sabiedrībai, jo mūsu zinātnieku pētījumu mērķis ir radīt vakcīnu pret šo mūsu kopējo nedraugu. Tiekamies valdības koridoros un ielās - ievērojot noteikto distanci, protams!” tā vēstīja Kaimiņš.

Iepriekš vēstīts, ka Saeimas deputāta Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ SPKC izmeklējuši vai izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus. Tāpat cilvēkiem, kuri bija kontaktējušies ar Kaimiņu, 14 dienas bija jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams bija arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Vēlēšanu nakts kaislības pie Artusa Kaimiņa

gallery icon
11

Pēc Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa sasirgšanas ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 nevienam citam parlamentārietim līdz šim šī slimība nav tikusi konstatēta, 24. martā vēstīja Jauns.lv.