foto: ekrānuzņēmums no video
Cilvēki ne tikai masveidā dodas uz Saulkrastiem, bet arī drūzmējas "Depo"
Sabiedrība
2020. gada 28. marts, 22:56

Cilvēki ne tikai masveidā dodas uz Saulkrastiem, bet arī drūzmējas "Depo"

Jauns.lv

Ārkārtējās situācijas laikā, kad cilvēki aicināti palikt mājās, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, visas dienas garumā Saulkrastos bija vērojams cilvēku pieplūdums. Dienas laikā Jauns.lv jau ziņoja, ka no Rīgas uz Saulkrastiem sestdien bija izveidojies automašīnu sastrēgums vairāku desmitu kilometru garumā, kā arī pilsētas vietējie pārtikas veikali un ēstuves bija pārpildītas. TV3 ziņas Rīgā novērojušas arī nemitīgu kustību pie dārzkopības un būvniecības veikaliem.

Jau ziņots, ka šī ir pirmā nedēļas nogale, kad koronavīrusa Covid-19 dēļ daļēji slēgti lielveikali. Atvērti ir pārtikas, saimniecības preču, zoo veikali, optikas un aptiekas.

Rīt, 29.martā, sasaukta ārkārtas Ministru kabineta sēde par papildu piesardzības pasākumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai.

Piektdien veselības ministre Ilze Viņķele minēja, ka rosinās atļaut pulcēšanos brīvā dabā - tādās vietās kā parki, tostarp dabas parki, pludmales - maksimums diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem.

Ministre uzsvēra, ka Ministru kabinets ir gatavs strādāt ļoti operatīvi. "Cilvēki var jau droši sākt gatavoties [..] Negāžamies baros tais populārajās atpūtas vietās," viņa teica.

Veselības ministre iepriekš arī skaidroja, ka valdība būtu gatava ierobežojumus pieņemt arī brīvdienās. "Vilcināšanās ar sabiedrības pulcēšanās ierobežojumiem nebūs," uzsvēra Viņķele.