foto: LETA
"Govīm neiestāstīsi, ka ir ārkārtas apstākļi," - bez darba palikušajiem piedāvā strādāt zemnieku saimniecībās
Sabiedrība
2020. gada 26. marts, 11:25

"Govīm neiestāstīsi, ka ir ārkārtas apstākļi," - bez darba palikušajiem piedāvā strādāt zemnieku saimniecībās

Jauns.lv / LETA

Daudzas zemnieku saimniecības patlaban meklē darba rokas un labprāt nodarbinātu bez darba palikušos, informē Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomē (LOSP).

"Aicinām visus, kas drīkst, var, spēj un grib, atbalstīt mūsu lauksaimniekus, ne tikai iegādājoties viņu piedāvātos produktus, bet nepieciešamības gadījumā arī doties palīgā darbos. Daudzas saimniecības meklē darba rokas," uzsvēra LOSP.

LOSP arī vērsa uzmanību, ka pieprasījums pēc pārtikas turpinās pastāvēt, un Latvijā ir iespējams izaudzēt labu pārtiku, ar ko nodrošināt visu Latviju.

"Govīm neiestāstīsi, ka ir ārkārtas apstākļi, tās katru rītu dod pienu, vista dēj neatkarīgi no ziņām internetā, grauds iekrīt zemē un iesakņojas. Ar latvisko izturību, savstarpēju cieņu un, protams, stingri ievērojot jaunās norādes, sadarbosimies paēdušai Latvijai," pauda LOSP.

LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 16 000 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.