foto: Vida Press
Ārkārtējo brīvdienu ceļvedis: ko darīt 4. un 5. aprīlī? Virtuālās naudas spēles, lidojums virs Rojas mežiem un vecās avīzes
Šobrīd brīnišķīgus atpūtas, izklaides, kultūras un jautrības mirkļus mums piedāvā neizmērojamās interneta iespējas.
Kultūra
2020. gada 4. aprīlis, 08:40

Ārkārtējo brīvdienu ceļvedis: ko darīt 4. un 5. aprīlī? Virtuālās naudas spēles, lidojums virs Rojas mežiem un vecās avīzes

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

“Latvijas valsts meži” piedāvā unikālu izlidojumu dabā no virtuāliem skatu torņiem virs Rojas mežiem un Ziemeļkurzemes piekrastes. Savukārt Latvijas Nacionālā bibliotēka atļāvusi brīvpiekļuvi visai digitalizētajai avīžu un žurnālu krātuvei “Periodika”, kas piedāvā ne tikai aizraujošu lasāmvielu, bet arī izzinošu ceļojumu pa vecām un ne tik senām avīžu un žurnālu lappusēm.

Beidzot arī sēžot mājās uz dīvāna varam noskatīties pēdējā laika latviešu kino superšedervus – “Dvēseļu puteni” un “Pilsētu pie upes”, kas pēc būtības būtu jāredz ikvienam Latvijas iedzīvotājam un patriotam. Tāpat uz patriotiskās nots spēlē Latvijas Banka, kas aicina tuvāk iepazīt atjaunotās Latvijas naudiņas un, piedaloties konkursos, arī laimēt kādu vērtīgu monētu. Mazliet senākā finanšu pasaulē aicina ielūkoties Nacionālā vēstures muzeja virtuālā izstāde par naudu Latvijā no Livonijas laikiem līdz mūsu zemītes pievienošanai Krievijas impērijai.

Protams, ir arī daudz iemeslu svinībām – gan ieēšanai, gan iedzeršanai. Askorbīnskābes dzimšanas dienā noteikti jāiedzer kāds C vitamīns, bet Starptautiskajā Zupas dienā jāiestrebj kāda garda vira. Bet tā kā šobrīd mūsu galvenā darbība notiek interneta vidē, tad tas viss jādara, skaitot lūgšanu globālā tīmekļa pārraudzītājam – svētajam Izidoram, ko mums palīdzēs neaizmirst 4. aprīlis - Starptautiskā Interneta diena.
 

Nākamā lapa: 1. Starptautiskā Interneta diena