Sabiedrība
2020. gada 18. marts, 14:57

Aicina ziņot par cilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība pārtikas piegādē

Jauns.lv / LETA

Biedrība Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) un Rīgas Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kam pašizolācijas dēļ radušās grūtības ar pārtikas produktu piegādi, ziņot par to organizācijām, informēja Rīgas domē.

"Mums prieks, ka varēji paceļot un redzēji pasauli, bet tagad paliec mājās un ļauj mums būt veseliem. Pašizolēšanās nenozīmē papildu atvaļinājumu ar pastaigām, lielveikalu apmeklējumiem vai radinieku apciemošanu un tamlīdzīgi," domes preses paziņojumā citēts LSK. Biedrība aicina ziņot viņiem, ja ir zināms, ka pašam, vai kādam kaimiņam nav, kas pieved pārtikas produktus.

Lai precizētu, kāda palīdzība nepieciešama un izskatītu veidus, kādos būtu iespējama palīdzība, iedzīvotāji aicināti zvanīt atrašanās vietai tuvākajai LSK komitejai vai LSK sekretariāta centrālajam birojam pa tālruni 67336651. Tālrunis darbadienās strādā no plkst.8.30 līdz plkst.17, bet piektdienās no plkst.8.30 līdz plkst.16. Iedzīvotāji var arī rakstīt e-pastu uz adresi "secretariat@redcross.lv".

Tāpat iedzīvotāji var ziņot Rīgas Sociālajam dienestam, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, ārpus darba laika darbojas balss pastkastīte vai darba dienās darba laikā pa Rīgas Sociālā dienesta informatīvo tālruni 67105048.

Rīgā produktu un pirmās nepieciešamības preču piegāde patlaban turpinās un notiek visiem tiem rīdziniekiem, kuri saņem sociālo pakalpojumu "Aprūpe mājās", informēja Rīgas domes Labklājības departaments.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 11 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, savukārt kopumā valstī līdz šim reģistrēts 71 ar koronavīrusa izraisīto slimību sasirdzis cilvēks, informē SPKC.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.