Sabiedrība
2020. gada 16. marts, 11:00

Cilvēki izvēlas nepulcēties pie Brīvības pieminekļa latviešu leģionāru pieminēšanai

Jauns.lv / LETA

Reaģējot uz norādījumiem par pulcēšanās aizliegumiem un organizēta pasākuma atcelšanu, cilvēki šorīt izvēlējušies izvairīties no pulcēšanās pie Brīvības pieminekļa, lai pieminētu latviešu leģionārus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nolikt ziedus pie pieminekļa ieradās atsevišķi cilvēki, ilgstoši neuzturoties laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Pie Brīvības pieminekļa ieradušies trīs prokrieviskie aktīvisti, kuri pievērsuši arī likumsargu uzmanību, taču netika izraidīti no notikuma vietas.

Teritoriju ap Brīvības pieminekli uzrauga liels policistu skaits.

foto: LETA
Rīgas pašvaldības policisti laukumā pie Brīvības pieminekļa Leģionāru atceres dienā.

Nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) informēja, ka jau kopš agra rīta notiek latviešu leģionāru godināšana, iedzīvotājiem liekot ziedus pie Brīvības pieminekļa. Ziedu nolikšana notiek atbilstoši ārkārtējās situācijas nosacījumiem, ievērojot noteikumus un ieturot starp klātesošajiem distanci. Jau agri no rīta ziedus pie pieminekļa nolikuši Daugavas Vanagu un Latvijas Nacionālo karavīru biedrības biedri, Nacionālās apvienības deputāti un jaunieši.

foto: LETA
Rīgas pašvaldības policisti laukumā pie Brīvības pieminekļa Leģionāru atceres dienā.

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, neatkarīgi no apmeklētāju skaita aizliegt visus sabiedrībai publiski pieejamus svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumus, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. 

foto: LETA
Valsts policijas automašīnas Aspazijas bulvārī Leģionāru atceres dienā.

Tāpat valdība lēmusi ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēma lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita.

16.marts jeb Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās