Kultūra
2020. gada 13. marts, 09:27

Aicina iedzīvotājus būt saprotošiem saistībā ar atceltiem pasākumiem

Jauns.lv / LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina iedzīvotājus būt saprotošiem par saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību atceltiem pasākumiem, piektdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja centra direktore Baiba Vītoliņa.

"Jābūt saprotošiem pret komersantiem, jo, droši vien, vienā dienā viņi naudu atdot nevarēs," teica Vītoliņa.

Vienlaikus viņa arī pieļāva, ka lielākoties kultūras pasākumi, visticamāk, tiks pārcelti nevis pilnībā atcelti, un šādā gadījumā ar esošajām biļetēm tos varēs apmeklēt vēlāk.

Tajā pašā laikā Vītoliņa minēja, ja pasākumi tiks atcelti, cilvēkiem būs tiesības naudu par biļetēm saņemt atpakaļ, taču, cik ātri to būs iespējams praktiski īstenot, būs atkarīgs no situācijas.

Vienlaikus, runājot par ceļojumiem, PTAC vadītāja atzina, ka izlemt, vai doties plānotajā ceļojumā, nav vienkārši, jo situācija mainās katru dienu.

Jau vēstīts, ka Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināta 17 cilvēkiem.

Tāpat ziņots, ka no piektdienas visā Latvijā ir spēkā ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.