foto: LETA
PTAC direktore: "Cilvēki, kas pirkuši kompleksos tūrisma ceļojumus, var atgūt naudu"
Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa.
Sabiedrība
2020. gada 10. marts, 19:35

PTAC direktore: "Cilvēki, kas pirkuši kompleksos tūrisma ceļojumus, var atgūt naudu"

TV24

“Vislabākajā situācijā ir tie, kuriem ir kompleksie tūrisma ceļojumi, kuri pērk ceļojumu kopā ar viesnīcu un lidojumu, jo šajā gadījumā, ja ir ārkārtas apstākļi, faktiski cilvēkiem ir tiesības saņemt atpakaļ samaksāto naudu,” tā patērētāju tiesības saistībā ar COVID–19 izplatību RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” raksturoja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa.

Vītoliņa skaidroja, ka pazaudēto naudu par ceļojumiem, kuri bija plānoti uz Itāliju, ir iespējams atgūt par laika periodu, kad konkrētā vietā ir izsludināta karantīna. Tomēr ne visos gadījumos tiek atmaksāta nauda par tūrisma ceļojumiem. Piemēram, ja, rezervējot viesnīcu, ir jau iepriekš zināms, ka atcelšanas gadījumā samaksātā nauda netiek atgriezta, tad visticamāk tā arī būs.

“Faktiski nav normatīvo aktu, kas regulētu, piemēram, tūrisma aģentūru tiesības saņemt atpakaļ naudu šādā situācijā no aviokompānijām vai viesnīcām. Es teiktu, ka daudz kas būtu atkarīgs no pašu uzņēmumu spējas sarunāties,” pauž Vītoliņa.

Vītoliņa arī min, ka brīdī, kad vēlaties atcelt ceļojumu un atgūt naudu, jāpievērš uzmanība tam, vai galamērķī ir ārkārtas situācija. “Mums ir vairākas sūdzības no cilvēkiem, kuri, piemēram, vēlas jau atcelt ceļojumus uz Ēģipti, kas ir paredzēti kaut kad aprīlī. Jāvērš uzmanība - kamēr ārkārtas apstākļu tur nav, tad tikai tas, ka pasaulē ir šī krīze ar koronavīrusu un tev ir bail, nav apstāklis, lai atgūtu naudu par ceļojumu,” skaidroja PTAC direktore.