foto: AP/Scanpix
Pirmais koronavīrusa slimnieks Igaunijā - vīrietis, kurš valstī ieradies ar autobusu no Latvijas
Saslimušais vīrietis Igaunijā ieradies ar autobusu no Latvijas.
Sabiedrība
2020. gada 27. februāris, 09:03

Pirmais koronavīrusa slimnieks Igaunijā - vīrietis, kurš valstī ieradies ar autobusu no Latvijas

Jauns.lv

Koronavīruss sasniedzis arī mūsu ziemeļu kaimiņus Igauniju, ceturtdienas rītā Igaunijas televīziju informēja valsts sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

Kā pastāstīja ministrs, slimnieks ieradies Igaunijā ar autobusu no Latvijas.

"Runa ir par Igaunijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuram nav Igaunijas pilsonības un kurš ieradās valstī trešdienas vakarā," raidorganizācijai ERR pavēstīja Kīks.

foto: Postimees Grupp/Scanpix Baltics/Scanpix
Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

Kīks pastāstīja, ka vīrietis ir Irānas pilsonis, kurš ikdienā dzīvo Igaunijā. Saslimušais trešdien atgriezies no savas dzimtenes, bet Igaunijā ieradies, neizmantojot gaisa vai jūras transportu, bet gan ar autobusu no Rīgas. Inficētais pašlaik viņš ir izolēts un atrodas slimnīcā, vēsta ERR.

Igaunijas sociālo lietu ministrs vēsta, ka pašlaik jau apzināti visi autobusa pasažieri, bet viņš nebija informēts par precīzu cilvēku skaitu, kas bija vienā autobusā ar inficēto Irānas pilsoni.

"Dienas gaitā par šo gadījumus būs papildu informācija," sacīja Kīks.

Tanels Kīks neatklāja, kurā slimnīcā vai kurā pilsētā nogādāts saslimušais. Tāpat ministrs ceturtdienas rītā apstiprināja, ka šis pagaidām Igaunijā ir vienīgais saslimšanas gadījums un valsts valsts pašlaik neplāno ieviest karantīnu.

Savukārt Igaunijas portāls "Delfi" vēsta, ka inficētais Irānas pilsonis ielidojis Rīgā no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas vakar ielidoja Rīgā plkst.11.20.