foto: Vida Press
Kas ir Latvijas pilsoņi – Vasiļevskis un Liepiņa, kuri Putinam lūdz palīdzību Misānes lietā
Pāris visnotaļ odiozu Latvijas iedzīvotāju "viedokļu paudēji" vērsušies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu viņam iedarbināt savu autoritāti un panākt Kristīnes Misānes atbrīvošanu.
Sabiedrība
2020. gada 17. februāris, 15:18

Kas ir Latvijas pilsoņi – Vasiļevskis un Liepiņa, kuri Putinam lūdz palīdzību Misānes lietā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kremļa kontrolētie plašsaziņas līdzekļi ar patosu stāsta, ka „grupa Latvijas iedzīvotāju”, vīlušies savas valsts amatpersonu nespējā panākt Kristīnes Misānes izpestīšanu no Dānijas un Dienvidāfrikas cietumiem, pēc palīdzības vērsušies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putinu, kuru aicina ar savu autoritāti panākt Misānes reabilitāciju.

Krievijas ziņu aģentūra „RIA Novosti” raksta: „Cenšoties Latvijas pilsoni Kristīni Misāni paglābt no izdošanas DĀR un redzot Latvijas oficiālo valsts iestāžu nespēju aizsargāt savu pilsoņus, Latvijas iedzīvotāji izdomājuši jaunu veidu, kā aizstāvēt savus tautiešus.

„Facebook” tiek aicināts lūgt palīdzību Krievijas Federācijas prezidentam Vladimiram Putinam. Vēstulē, kuru aicināti parakstīt Latvijas iedzīvotāji teikts:

„Latvijas pilsoņi lūdz Jūs izmantot savu politisko autoritāti un aizstāvēt Misāni, kuru vēlas izdot DĀR, jo viņa „nozagusi” savu bērnu”. Vēstules autori, uzsver, ka Misāne nav Krievijas pilsone, bet ir pārliecināti, ka Putins varētu „iedarbināt” savu autoritāti un panākt viņas atbrīvošanu.

Pie Ģenerālprokuratūras Misānes atbalstam pulcējas ap 30 cilvēku

Nesankcionētā mītiņā pie Ģenerālprokuratūras, atbalstot Dānijā apcietināto Kristīni Misāni un prasot viņas izdošanu Latvijai, pirmdien pulcējas ap 30 cilvēku.

gallery icon

Jāteic, ka šī vēstule Latvijas sabiedrībā nav guvusi plašu atbalstu, bet Krievijas plašsaziņas līdzekļi šo iniciatīvu izmanto, lai pierādītu, ka Latvijas valsts ir „bezspēcīga” un tādēļ tās pilsoņi vēršas pie „lielā brāļa” un „glābēja”.

Šīs „oriģinālās iniciatīvas” autori ir ne mazāk „oriģināli” biedri – dziedniece, bijusī medmāsa Kristīne Liepiņa un vēl nesen sevi par bezdarbnieku dēvējošais, jurista izglītību ieguvušais Aivis Vasiļevskis, kuri internetā izplata gan dažādas sazvērestības teorijas un viltus ziņas, gan troļļo Kremļa ziņas, gan savus vēstījumus, piemēram, publicējot savā izveidotajā „Facebook” lapā „Latvijas Alternatīvās informācijas medijs”.

Atbalsta akcija Kristīnei Misānei pie Brīvības pieminekļa

Šodien vairāki simti cilvēku, ģimenes ar bērniem devās pie Brīvības pieminekļa Rīgā, lai noliktu baltus ziedus, tā paužot atbalstu Kristīnei ...

gallery icon

Abi iestājas gan pret vakcināciju, uzskatot, ka vakcinācija rada autismu, un citām mūsu civilizāciju „degradējošām” lietām – Sorosa varu, norvēģu pedofiliem un zviedru genderu bērnudārziem.

Tāpat Vasiļevskis izplata apgalvojumus, ka 5G tīkls ir teju visas pasaules iznīcināšanas ierocis, tāpat viņš pārliecināts, ka Krievija ir „globālais glābējs”. Interesanti, ka pērn Vasiļevskis pat no Ingunas Sudrabas saraksta „Atmoda” kā bezdarbnieks kandidēja Eiroparlamenta vēlēšanās. Viņš kādā ierakstā pamanījies paslavēt pat PSRS un Staļinu, bet savā „Facebook” profilā kā sevi simbolizējošu simbolu publicējis sirpi un āmuru.

Savukārt Liepiņu tradicionālās medicīnas aizstāvji dēvē par „anti medicīnas virsnieci”. Tostarp gadu mijā Liepiņa izteica sajūsmu par Putinu kā labākās Jaunā gada uzrunas autoru un kā melomāne fanoja par Krievijas himnu.

Katrā ziņā abi pilsoņi uzskatāmi par Putina cilvēkiem un ne mazākā mērā sevi nesaista ar Latviju, par ko liecina viņu nemitīgā Putina slavināšana un palīdzības meklēšana pie Krievijas galvas.

Pašas Kristīnes Misānes pārstāvji norobežojas no Liepiņas un Vasiļevska aktivitātēm un Jauns.lv paziņoja: “Kategoriski norobežojamies no atsevišķu cilvēku ierosinājuma vērsties pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēc palīdzības, lai atrisinātu Kristīnes Misānes lietu”.