foto: LETA
Uzsākts kriminālprocess par Ventspils brīvostā slepus uzstādītām novērošanas iekārtām
Ventspils brīvostas pārvaldes ēka
112
2020. gada 12. februāris, 13:40

Uzsākts kriminālprocess par Ventspils brīvostā slepus uzstādītām novērošanas iekārtām

Jauns.lv / LETA

Valsts drošības dienests (VDD) 28.janvārī uzsācis kriminālprocesu saistībā ar aizdomām par slēptu videonovērošanas kameru un ierakstošās tehnikas uzstādīšanu un izmantošanu Ventspils brīvostas pārvaldes telpās, informē VDD.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kriminālprocess uzsākts saskaņā ar Krimināllikuma 237.1 panta otro daļu par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu un to komponentu vai programmatūras aprites aizlieguma pārkāpšanu.

Par Ventspils brīvostas pārvaldē slepus uzstādīto videonovērošanas tehniku VDD informēja kāds pārvaldes darbinieks, kurš VDD nodeva arī atrastās videonovērošanas kameras.

Kriminālprocesā VDD veica Ventspils brīvostas pārvaldes telpu apskati, kuras laikā tika izņemta arī video ierakstošā tehnika. VDD Ventspils brīvostas pārvaldes telpās izdevās atrast arī dokumentus, kas varētu būt saistīti ar slēpto videonovērošanas kameru un ierakstošās tehnikas uzstādīšanu.

Izmeklēšanas laikā VDD veicis vairāku gan esošo, gan bijušo Ventspils brīvostas pārvaldes darbinieku nopratināšanu. Nopratināti arī tā uzņēmuma darbinieki, kas, iespējams, veicis slēpto videonovērošanas kameru uzstādīšanu.

Kamēr kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, VDD no plašākiem komentāriem atturas.