Viedokļi
2020. gada 8. februāris, 22:11

Politologs Rozenvalds uzskata, ka "KPV LV" nākotnes perspektīvas ir neskaidras

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" jaunievēlētais priekšsēdētājs Atis Zakatistovs rada pozitīvu iespaidu, jo viņš arī kā filozofijas doktors līdzsvaroti pauž argumentētu viedokli, tomēr politiskā spēka nākotnes perspektīvas ir neskaidras, pauda Latvijas Universitātes profesors, politologs Juris Rozenvalds.

Pēc viņa teiktā, Zakatistovs savu vēstījumu pasniedz līdzsvarotākā veidā, nekā iepriekšējais partijas līderis Artuss Kaimiņš, kurš vairāk ir mākslinieks. No līdzsvarotāka stila partija būs ieguvēja, ja vien tās darbā neparādīsies kādi "zemūdens akmeņi", skaidroja politologs.

Vaicāts par "KPV LV" nākotnes izredzēm, politologs norādīja, ka pašreiz partijai ir ap 2% reitings, un tā ir vērtējama kā valdošās koalīcijas "autsaideri". Ja rīt būtu Saeimas vēlēšanas, tad rezultāts varētu nebūt labs, pieļāva profesors.

Rozenvalds skaidroja, ka partijas nākotnes perspektīvas ir neskaidras un ka tās ietekmēs arī tas, cik efektīvi partija izmantos tai pieejamo ļoti dāsno finansējumu. Kā pozitīvu piemēru politologs minēja iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) "pietiekami pieklājīgo" darbību. Partijai ir nopietni jādomā, kā konsolidēt savas rindas, lai neturpinātos politiskā spēka erozija, uzsvēra profesors.

Tāpat vēl jāsaņem atbilde uz jautājumu, kā atrisināsies tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) un ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) pretstāve, piebilda Rozenvalds.

Kā ziņots, šodien partijas "KPV LV" atkārtotajā kopsapulcē par "KPV LV" priekšsēdētāju ievēlēts tās līdzšinējais līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Zakatistovs.

Politiskā spēka valdē šodien kopā ar Zakatistovu ievēlēts Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča, Saeimas deputāti Pucens, Jānis Vitenbergs, Iveta Benhena-Bēkena un Ieva Krapāne. Tāpat valdē ievēlēti Māris Možvillo un Lauris Zīverts.