foto: LETA
Rīga saglabā čempiona titulu starp pašvaldībām e-paraksta lietošanā
Runā Rīga
2020. gada 6. februāris, 12:25

Rīga saglabā čempiona titulu starp pašvaldībām e-paraksta lietošanā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas dome kārtējo reizi iekļuvusi starp aktīvākajiem e-paraksta lietotājiem valstī, ierindojoties pirmajā trijniekā un saglabājot čempiona titulu pašvaldību konkurencē, liecina VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centra” apkopotā informācija.

Rīgas dome aizvadītajā gadā e-paraksta lietošanā ieņēmusi 3. vietu. Rīgas pašvaldības darbinieki 2019. gadā izmantojuši e-parakstu vairāk nekā 352 000 reižu.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs atzīst, ka nevēlas konkurēt ar pirmās vietas ieguvējiem, jo tas nozīmētu lielāku birokrātijas slogu. „Mēs esam priecīgi katru gadu saņemt šo atzinību, bet nebēdājamies, ka neesam pirmajās vietās. Pašvaldība cenšas efektīvi strādāt ar dokumentiem, un, ja mums ir izdevies optimizēt to apriti, tad tas jau ir solis uz priekšu,” sacīja izpilddirektors.

Pirmo vietu aktīvāko e-paraksta izmantotāju vidū 2019. gadā ieņem AS „Fitek”, bet otro – Valsts ieņēmumu dienests. Kopumā 2019. gadā dokumentu parakstīšanai e - paraksts lietots vairāk nekā 7,1 miljonu reižu.