foto: LETA
Čigāne un Šadurskis apsverot iespēju startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās
Lolita Čigāne
Politika
2020. gada 31. janvāris, 14:29

Čigāne un Šadurskis apsverot iespēju startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās

Jauns.lv / LETA

Iespēju startēt iespējamajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās apsver bijušie Saeimas deputāti Hosams Abu-Meri (JV) un Lolita Čigāne (JV) un bijušais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (JV), pastāstīja partijas "Vienotība" vadītājs Arvils Ašeradens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ašeradens pastāstīja, ka pašlaik vēl tiek gaidītas atbildes par potenciālo sadarbības partneru gatavību iespējamajās vēlēšanās startēt vienotā sarakstā. Tomēr politiskā spēka ieskatā, Saeimas koalīcijas partijām būtu jāveido vienots saraksts, lai nodrošinātu sekmīgāku startu vēlēšanās.

Politiskais spēks vienotā saraksta pirmajā numurā labprāt redzētu Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi (JV), kurš, kā pauda Ašeradens, ir Rīgas domes opozīcijas līderis un līdz šim spējis mobilizēt tās darbu un saliedēt opozīcijas deputātus. Politiskais spēks gan par šo jautājumu esot atvērts diskusijām ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Lai nodrošinātu iespējami veiksmīgu startu un uzvarētu potenciālajās galvaspilsētas domes vēlēšanās, "Jaunā vienotība" gatavojas mobilizēt spēkus. Ašeradens pastāstīja, ka iespēju startēt vēlēšanās "ļoti rūpīgi apsver" Abu-Meri, Šadurskis, Čigāne un citi.

Kā ziņots, Jaunā konservatīvā partija (JKP) aizvien domā, vai piekrist koalīcijas partiju rosinājumam potenciālajās Rīgas domes vēlēšanās startēt vienotā sarakstā.

"Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka partijas bija sākušas konsultācijas par vienota bloka veidošanu, bet JKP pēc priekšsēdētāja Jāņa Bordāna iniciatīvas tās esot apturējusi. Bordāns nekādus skaidrojumus par lēmumu neesot sniedzis. JKP izvērtējot, vai nestartēt ar savu sarakstu. JKP kongress plānots 22.februārī, bet atbildi partneriem JKP solījusi līdz janvāra beigām.