foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: divi policisti, dižojoties ar ātro dienesta auto, rupji lamājoties traucas pa šoseju ar 240 km/h
112
2020. gada 31. janvāris, 12:50

VIDEO: divi policisti, dižojoties ar ātro dienesta auto, rupji lamājoties traucas pa šoseju ar 240 km/h

Jauns.lv

Sociālajos tīklos atklātībā nācis video, kurā redzams, kā divi Valsts policijas (VP) darbinieki, braucot ar dienesta automašīnu, smejoties un rupji lamājoties, pa šoseju traucas ar ātrumu 240 km/h. Video uzņēmis vadītājam blakus sēdošais policists.

Brīdinām, ka video dzirdama necenzēta leksika.

Fonā dzirdams, ka automašīna pārvietojas ar skaņas signāliem, tomēr nekas neliecina, ka notiktu pakaļdzīšanās, kuras dēļ būtu nepieciešams tik rupji pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un apdraudēt citu satiksmes dalībnieku drošību. Notikušais fiksēts Kurzemes pusē.

Policisti uz šosejas vieglprātīgi apdzen pārējos automobiļus, ik pa laikam paši komentējot bīstamos manevrus. Tuvojoties rotācijas aplim, filmētājs prasa policistam pie stūres, cik lielā ātrumā viņš gatavojas iebraukt aplī, uz ko otrs policists smejoties atbild - uz 160! Neilgi pēc tam fonā dzirdamas kaucošas auto riepas, un policists ar lepnumu pasaka, ka apli izbraucis "uz 120".

Soctīklos izplatīto video komentējuši arī VP pārstāvji, "Facebook" publicējot ierakstu, kurā uzsver, ka "šī nav policista cienīga rīcība – tā pavisam noteikti nav pieļaujama."

Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi pārbaudi, lai noskaidrotu video redzamo situāciju un notikuma apstākļus. Abi policisti, kur piedalījušies video uzņemšanā, no amata pagaidām ir atstādināti.