foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
FOTO: NBS parāda, kā nākotnē izskatīsies Latvijas karavīru formastērpi
Jaunie NBS kaujas formas tērpi būšot daudz piemērotāki Latvijas dabas apstākļiem.
Sabiedrība
2020. gada 28. janvāris, 18:02

FOTO: NBS parāda, kā nākotnē izskatīsies Latvijas karavīru formastērpi

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Runas par to, ka pašreizējo karavīru formastērpu krāsu gamma neesot tā labākā Latvijas dabai, lielākoties gan no ar jomu nesaistītām aprindām, izskanējušas ik pa laikam. Šonedēļ Nacionālie Bruņotie spēki (NBS) pirmo reizi izrādīja, kādi nākotnē būs gan NBS, gan zemessargu formastērpi.

“Lepnums par jauno kaujas formastērpu ar modernizēto maskēšanās rakstu. Mēs attīstāmies, mēs esam spējīgi ātri ieviest uzlabojumus atbilstoši situācijas mainīgumam. Tas ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem būt efektīviem aizsardzības uzdevumu izpildē,” jauno formastērpu dizainu komentēja NBS komandieris, Ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, piebilda, ka jaunā formastērpa kamuflāža ir ar daudz piemērotāku krāsu gammu Latvijas dabas apstākļiem, kas samazina iespējas vizuāli pamanīt karavīru.

Atrāda jaunos NBS kaujas formastērpus

Šonedēļ Nacionālie Bruņotie spēki (NBS) pirmo reizi izrādīja, kādi nākotnē būs gan NBS, gan zemessargu formas tērpi.

gallery icon

Tāpat jaunajā formastērpā esot ieviesti dažādi funkcionālie uzlabojumi, kas nodrošina gan ērtāku lietošanu, gan lielāku noturību formas nēsāšanas laikā.

Kaujas formastērps ar modernizēto maskēšanas rakstu paredzēts visiem NBS karavīriem un zemessargiem, izņemot Jūras spēkus, kuru formastērpi būs tumši zilā krāsā ar citu maskēšanās rakstu.

Jaunais NBS formastērpu dizains pirmo reizi tika atrādīts 28. janvārī, kad aizsardzības ministrs Artis Pabriks preses konferencē informēja par Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma reformu un atklāja jauno ekipējuma noliktavu.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs jauno ekipējuma noliktavu nomās turpmākos trīs gadus ar līguma pagarināšanas iespēju.

Jaunā noliktava tiek nomāta ar mērķi paātrināt profesionālā dienesta karavīru un zemessargu individuālā ekipējuma apriti, kā arī nodrošināt ekipējuma uzglabāšanu atbilstoši mūsdienu standartiem.

Atšķirībā no Nacionālo bruņoto spēku joprojām izmantotajām cara laika noliktavām, jaunās telpas aprīkotas ar piegādes rampām, kā arī tajās iespējams izmantot pacēlājus.

Jau ziņots, ka 2019. gada oktobrī Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs uzsāka tā darbības reformēšanu, vispirms pārņemot divas Rīgas garnizona individuālā ekipējuma noliktavas.

Šogad Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pārņems Nacionālo bruņoto spēku visu trīs reģionālo nodrošinājuma centru individuālā ekipējuma noliktavu pārvaldību Ādažos, Lielvārdē un Liepājā.