Politika
2020. gada 24. janvāris, 16:09

Par Burova atlaišanu lems pēc divām nedēļām

Jauns.lv / LETA

Partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" rosinājumu atbrīvot no amata Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu (GKR) plānots skatīt domes sēdē 6.februārī, apstiprināja Burova padomniece Baiba Gailīte.

Šajā dienā plānots arī lemt par Rīgas domes budžetu 2020.gadam.

Jau vēstīts, ka partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi janvārī paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties.

foto: LETA
Oļegs Burovs

Deputāti arī savāca nepieciešamos parakstus domes sēdes sasaukšanai par šo jautājumu, tomēr negaidīti viens no deputātiem - Jānis Ločmelis (S) - šīs nedēļas sākumā savu parakstu atsauca.

"Saskaņa" gan sāka atkārtotu parakstu vākšanu un ceturtdien deputāte Anna Vladova (S) paziņoja, ka nepieciešamos 20 parakstus ir izdevies savākt. Tas nozīmē, ka savu parakstu pieprasījumam atkārtoti "uzlicis" arī iepriekš to atsaukušais deputāts Ločmelis, kurš medijiem bija paudis, ka nostāju nemainīs.

Taujāta, vai frakcija uzklausījusi Ločmeļa rīcības motivāciju, Vladova sacīja, ka partijai ar Ločmeli "viss esot kārtībā" un situācija esot izrunāta. Sīkākus paskaidrojumus viņa nesniedza.

Piektdien paraksti tika iesniegti domē. Kopš pieprasījuma iesniegšanas brīža ārkārtas sēde par neuzticības izteikšanu priekšsēdētājam jāsasauc divu nedēļu laikā.

Tikmēr mēra partija "Gods kalpot Rīgai" uzsvērusi, ka koalīcijas partneru prasībām nepiekāpsies.