foto: LETA
Par Liepājas Liedaga vidusskolas direktori apstiprināta Inga Zeide
Inga Zeide.
Sabiedrība
2020. gada 23. janvāris, 13:21

Par Liepājas Liedaga vidusskolas direktori apstiprināta Inga Zeide

Jauns.lv / LETA

Šodien Liepājas pilsētas domes deputāti par Liepājas Liedaga vidusskolas direktori apstiprināja Ingu Zeidi, aģentūru LETA informēja pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību daļā.

Dome 2019.gada 5.novembrī izsludināja atklātu konkursu uz vidusskolas direktora amatu, uz kuru pieteicās pieci pretendenti. 

Konkursa komisija veica kandidātu atlasi un par piemērotāko atzina Zeidi. Komisijas sastāvā bija domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jautājumos, Izglītības komisijas priekšsēdētājs Atis Deksnis (LRA), pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre - Lathere un pārvaldes Pedagoģijas nodaļas vadītāja Inga Ekuze, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Liepājas nodaļas vadītāja Simona Petrovica, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas direktors Helvijs Valcis, pilsētas pašvaldības administrācijas Juridiskās daļas vadītāja Dace Arāja un Personāla daļas vadītāja Aija Nelsone. 

Zeide ir bijusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktores vietniece, lektore Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē, projektu vadītāja Valsts izglītības satura centrā, kā arī valodu skolas (Berlitz, CTGroup) direktore.

Jaunā vidusskolas direktore Latvijas Universitātē studē pedagoģijas doktora programmā, ieguvusi maģistra grādu Baltijas jūras reģiona studijās un bakalaura grādu komunikācijas zinātnē. 

Zeides kandidatūras apstiprināšanai konkrētajam amatam saņemts arī IZM saskaņojums. Šodienas domes lēmums paredz to, ka Zeide darbu vidusskolā sāks 2020.gada 1.jūlijā.