foto: LETA
Kristovskis: KNAB rīcība liecina, ka tiek respektēta Lemberga ietekme
Politiķis Ģirts Valdis Kristovskis.
Viedokļi
2020. gada 23. janvāris, 15:41

Kristovskis: KNAB rīcība liecina, ka tiek respektēta Lemberga ietekme

Jauns.lv

“Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ieņēmis pozīciju, ka esošā normatīvā bāze pieļauj, ka Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs) iepriekšējās desmitgades ir varējis atrasties interešu konfliktā un, ka trūkst pierādījumu tam, ka viņš pats ir organizējis kā “Ventspils brīvostas” valdes priekšsēdētājs un kā Ventspils domes priekšsēdētājs publisku pašvaldības un Brīvostas līdzekļu novirzīšanu uz “Ventspils attīstības aģentūru”, kur viņš šos līdzekļus piesavinājās un legalizēja. KNAB neredz, ka šī vienkāršā shēma ir noziedzīga”, RīgaTV 24 raidījumā “Ziņu Top 5” sacīja Ventspils domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (Jaunā Vienotība).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kristovskis secina, ka KNAB šādi rīkojas, jo tiek  respektēta Lemberga ietekme un līdzšinējā vara, un tas liek uzdot jautājumus, vai KNAB ir īstais nosaukums, vai šis birojs tiešām vēlas apkarot korupciju, it sevišķi politiskajā vidē.

Ventspils domes deputāts atzīst, ka vienmēr var uzlabot normatīvos dokumentus, un KNAB to arī dara, arī Lemberga gadījumā. “Taču sarunās KNAB saka, ka likumā trūkst noteiktu ierobežojumu un kamēr tas nemainīsies, tikmēr šādi interešu konflikti var turpināties”. Absurdākais pēc Kristovska domām ir tas, ka pēc KNAB paustā līdzšinējā interešu konflikta normatīvā bāze Latvijā ir novecojusi, līdz ar to Lemberga gadījums tam neatbilst un tāpēc ir pieļaujams, ka šādas shēmas turpinās.

“KNAB tieši vienu nedēļu pirms ASV sankcijām mums - Ventspils opozīcijas deputātiem - atsūtīja vēstuli, kas raksturoja šo interešu konflikta situāciju kā legālu un neatrisināmu. Griežoties vēlreiz KNAB, viņi teica, ka trūkst konkrētu pierādījumu. Mēs iesniedzām trūkstošos pierādījumus KNAB nedēļu pēc ASV sankcijām un vēlreiz viņi atbildēja, ka neskatoties uz iesniegtajiem pierādījumiem, KNAB paliek savā izpratnē par Lemberga interešu konflikta situāciju,” sašutis par situāciju sacīja Ģirts Valdis Kristovskis.