foto: LETA
JKP frakcija atbalsta Burova atbrīvošanu no mēra amata, bet opozīcijai vēl jāvienojas par taktiku
Rīgas mērs Oļegs Burovs.
Politika
2020. gada 20. janvāris, 11:27

JKP frakcija atbalsta Burova atbrīvošanu no mēra amata, bet opozīcijai vēl jāvienojas par taktiku

Jauns.lv / LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas domes frakcija kopumā atbalsta Oļega Burova (GKR) atbrīvošanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata, bet opozīcijai vēl jāvienojas par taktiku, kā to panākt, aģentūrai LETA sacīja JKP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Ozols.

Tā viņš atbildēja uz jautājumu, kā JKP balsos tuvākajās dienās gaidāmajā Rīgas domes sēdē, kurā pēc "Saskaņas" rosinājuma paredzēts lemt par Burova atbrīvošanu no amata. 

Politiķis apstiprināja, ka vienošanās šajā jautājumā būs jāpanāk JKP, "Vienotības", "Latvijas attīstībai" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvjiem. Šo jautājumu paredzēts apspriest arī JKP valdē un, iespējams, arī citu minēto partiju valdēs.

Kā uzsvēra Ozols, viņš vienmēr ir paudis, ka Burovam nav jāatrodas Rīgas mēra amatā un tā arī ir galvenā "vadlīnija" pēc kā JKP balsos. Reizē partija šajā jautājumā strādā sazobē arī ar pārējo opozīciju, kuras ieskatā Burovs esot jānoņem no amata, norādīja politiķis.

Viņš skaidroja, ka vēl jāizrunā tehniskās sekas Burova atcelšanas gadījumā, jo pēc šāda soļa Rīgas domes darbībā varētu iestāties "zināms haoss".

Rīgas domes sēde pēc "Saskaņas" pieprasījuma par Burova atcelšanu no amata jāsasauc līdz 22.janvārim, ieskaitot, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē. Tiek pieļauta iespēja, ka sēde varētu tikt sasaukta 21.janvārī.

Kā ziņots, "Saskaņas" un deputātu bloka "Rīgai" Rīgas domes politiķi janvārī paziņoja, ka uzstās uz pašvaldības vadītāja Burova nomaiņu. Tomēr šis jautājums vēl nav izskatīts.

Tikmēr pēc šo abu politisko spēku paziņojuma Rīgas domes ārkārtas sēdē amatus zaudēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki Anna Vladova (S) un vietnieks Druvis Kleins. Par viņu gāšanu kopā ar opozīciju nobalsoja arī vairāki valdošajā koalīcijā esošās, Burova pārstāvētās "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputāti.