foto: LETA
Īsi pirms gaidāmās sēdes nav skaidras Rīgas vicemēru izredzes saglabāt amatus
Druvis Kleins un Anna Vladova
Politika
2020. gada 16. janvāris, 16:25

Īsi pirms gaidāmās sēdes nav skaidras Rīgas vicemēru izredzes saglabāt amatus

Jauns.lv / LETA

Īsi pirms gaidāmās Rīgas domes ārkārtas sēdes joprojām nav skaidras Rīgas vicemēru - Druvja Kleina un Annas Vladovas (S) - izredzes saglabāt amatus, noskaidroja aģentūra LETA.

Patlaban notiek "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakciju sēdes, lai lemtu par balsojumu ārkārtas sēdē. Savukārt deputātu bloks "Rīgai" jau nolēmis balsot tā, lai saglabātu koalīciju, tostarp abu vicemēru krēslus. 

Lielākā neskaidrība patlaban ir saistīta ar to, kā rīkosies GKR, jo aģentūrai LETA ir zināms, ka koalīcijas partneri nav atsaukuši parakstus par Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) atcelšanu no amata. 

Tikmēr Neatkarīgo deputātu frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs sacīja, ka frakcija par savu balsojumu vēl lems īsi pirms sēdes. 

Ja uz domes sēdi ieradīsies visi opozīcijas pārstāvji, viņi kopā var nodrošināt 24 balsis. Atšķirībā no balsojuma par uzticību domes priekšsēdētājam, kad amata zaudēšanai nepieciešama vismaz 31 balss, lai kāds no vicemēriem zaudētu amatu, tas jāatbalsta deputātu vairākumam.

Jau ziņots, ka šovakar plkst.17 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā plānots lemt par abu vicemēru atcelšanu no amatiem. 

Sēde sasaukta pēc opozīcijas pārstāvju ierosinājuma. Kā sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis, paraksti par Vladovas atstādināšanu opozīcijai bija sagatavoti vēl tad, kad koalīcijas stabilitāte šķobījās iepriekšējā reizē un tagad "eļļu ugunij pielējis" jaunais koalīcijas nesaskaņu vilnis. 

"Mēs redzam "Saskaņas" un bloka "Rīgai" darbības, Nila Ušakova (S) paziņojumus, un ir skaidrs, ka viņiem iekšienē viss brūk. Opozīcija uzskata, ka arī vicemēriem savi krēsli ir jāzaudē," sacīja Locis.