foto: ekrānuzņēmums no video
Latvijas prezidents rīkojas Kristīnes Misānes lietas sakarā
Sabiedrība
2020. gada 15. janvāris, 18:01

Latvijas prezidents rīkojas Kristīnes Misānes lietas sakarā

TV24

Latvijas prezidents Egils Levits ir satraukts par Kristīnes Misānes lietu un Prezidenta kanceleja aicinājusi par to uz sarunu Dienvidāfrikas amatpersonas Davosas ekonomikas forumā, RīgaTV 24 raidījumā “ASAP” sacīja Valsts prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga.

Savukārt Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) raidījumā apstiprināja, ka ministrija ar Kristīnes Misānes lietu strādā jau kopš 1. marta un šobrīd ir sagatavojusi sadarbības līgumu, ko piedāvās  Dienvidāfrikas republikai. Šis līgums dotu pamatu pārrunāt Misānes krimināllietas pārņemšanu Latvijas pusei vai iespējas sodu izciest Latvijā.

Kā raidījumā norādīja Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska, ja Misānes kundze tiks izdota Dienvidāfrikas republikai, tad vēl ir iespējams meklēt citus variantus, kā viņu nodot atpakaļ Latvijai jau pēc izdošanas. 

Pikets pret latvietes Kristīnes Misānes izdošanu DĀR

Šodien pulksten 11.00 pie Dānijas vēstniecības Rīgā, notika pikets par sava bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) apsūdzētās Latvijas pilsones Kristīnes ...

gallery icon
12