foto: Zane Bitere/LETA
Ķuzis atklāj savus tuvākos nākotnes plānus
Ilggadējais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.
Sabiedrība
2020. gada 15. janvāris, 12:24

Ķuzis atklāj savus tuvākos nākotnes plānus

Kārlis Seržants

Jauns.lv / LETA

Ilggadējais Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis šodien iesniedzis iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam atlūgumu ar vēlmi izbeigt darba attiecības 10. februārī. Spriežot pēc tā, ka ministrs sociālās vietnes “Tvitter”kontā jau ir izteicis I.Ķuzim pateicību par labu darbu un novēlējis veiksmi turpmākajā dzīvē, atlūgums tiks akceptēts.

Intervijā portālam Jauns.lv Ķuzis noliedza, ka pret viņu būtu izdarīts jebkāds spiediens: “Tas bija jautājums, ko uzdevu pats sev - ko es šajos astoņos gados esmu izdarījis un ko es vēl varētu izdarīt. Šobrīd ir sagatavoti visi priekšnoteikumi visaptverošai Valsts policijas reformai un domāju, ka pie tās īstenošanas jāķeras cilvēkiem ar svaigāku skatu. Pats arī vēl neesmu gatavs nodarboties tikai ar mazbērnu auklēšanu un ja reiz dzīvē kaut kas jāmaina, tad labāk to darīt tagad. Skatīšos uz darba piedāvājumiem, domāšu – vienīgais par iesaistīšanos politikā gan vēl neesmu gatavs runāt.”

Sarunā ar iekšlietu ministru I. Ķuzis esot arī ieteicis iespējamos kandidātus un Valsts policijas priekšnieka amatu, minot VP Galvenās kriminālpolicijas priekšnieku Andreju Grišinu un VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Juri Šulti.

Atgādināsim, ka nesen veselības problēmu dēļ amatu pameta VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, kurš tika uzskatīts par Ķuža labo roku.

Ints Ķuzis VP nostrādājis 40 gadus - sācis darbu Tukuma rajona policijas pārvaldē, pēc tam strādājis par Rīgas pilsētas kriminālpolicijas vadītāju un VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku.

Prakse rāda, ka augsta līmeņa policijas darbiniekiem parasti nav problēmu ar iekārtošanos darbā un viņi ir uz izķeršanu - daudzi no viņiem, pametot dienestu, kļuvuši par banku vai citu augsta līmeņa uzņēmumu drošības dienestu vadītājiem.