foto: LETA
Ints Ķuzis uzrakstījis atlūgumu un pamet policijas priekšnieka krēslu
Februārī Ķuzis atstās Valsts policijas priekšnieka amatu.
2020. gada 15. janvāris, 08:00

Ints Ķuzis uzrakstījis atlūgumu un pamet policijas priekšnieka krēslu

Jauns.lv / LETA

Šā gada februārī Ints Ķuzis atstās Valsts policijas priekšnieka amatu, vēstīja Latvijas Televīzija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Katra gada nogalē es izvērtēju padarīto, to, kas izdarīts un pārdomāju nākamajā gadā veicamos darbus. Pērnā gada nogalē es pēc gandrīz 40 gadu dienesta pieņēmu lēmumu atstāt dienestu," paziņojumā medijiem saka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. "VP priekšnieka amatā esmu bijis policijai ļoti grūtā laikā, kas pilns izaicinājumu, un ar pilnu atbildību varu teikt - gan es, gan policija ar saviem sarežģītajiem uzdevumiem esam tikuši galā, un tas ir bijis manas komandas un katra policista godprātīgi paveikts darbs," paziņojumā citēts Ķuzis.

Viņš arī atzīmējis, ka pēdējos gados paveikts liels darbs pie policijas nākotnes veidošanas un Ķuzim radusies pārliecība, ka jaunā policija ir jāveido jaunajam policijas priekšniekam. "Un arī manā dzīvē ir pienācis laiks aizvērt šo, man ļoti nozīmīgo lappusi, lai varētu atvērt jaunu," sacījis VP priekšnieks. 

Paziņojumā arī norādīts, ka pēc gandrīz 40 gadu dienesta Ķuzis pieņēmis lēmumu dienestu atstāt no šī gada 10.februāra un par to ir informējis arī iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV).

Ģirģena padomniece Beata Jonite norādīja, ka Ģirģens ir saņēmis un pieņēmis Ķuža atlūgumu, taču plašāku informāciju pagaidām nevarēja sniegt.

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks. 2016.gada vasarā valdība pagarināja Ķuža amata termiņu uz diviem gadiem. Nedaudz vēlāk Ģenerālprokuratūra rosināja Ministru kabinetam novērst trūkumus attiecībā uz šo rīkojumu. Ģenerālprokuratūra secināja, ka likums neparedz izņēmumus, kas dotu iespēju VP priekšnieka amata termiņu pagarināt uz īsāku laiku nekā pieci gadi.

Vēlāk IeM sagatavoja valdības rīkojuma grozījumus un Ķuzim pilnvaru termiņš tika pagarināts uz pieciem gadiem, tātad oficiāli viņam pilnvaras beigtos 2021.gada augustā. Iekšlietu ministrs Ģirģens pērn pauda neapmierinātību ar VP darbu un tā neuzlabošanās gadījumā draudēja nomainīt dienesta vadību.