foto: "Merks"/"Facebook"
Zaķusalā un Lucavsalā tuvākajos gados plāno uzbūvēt 2500 dzīvokļu
Tuvākās piecgades laikā plānots ar daudzdzīvokļu mājām apbūvēt Zaķusalu.
Sabiedrība
2020. gada 15. janvāris, 05:10

Zaķusalā un Lucavsalā tuvākajos gados plāno uzbūvēt 2500 dzīvokļu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Būvkomnpānijas „Merks” nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis paziņojis, ka tuvākajos piecos, septiņos gados Zaķusalā un Lucavsalā plānots uzbūvēt daudzdzīvokļu mājas Daugavas vidū - Zaķusalā plānoti apmēram 2000 jaunu dzīvokļu, savukārt Lucavsalas projektā būs 500 dzīvokļu.

To Freimanis paudis intervijā nekustamo īpašumu portālam Varianti.lv: „„Merks” portfelī ir diezgan daudz apbūves gabalu gan Rīgā, gan tās apkaimē, tos sāksim apbūvēt tuvākajā laikā. Ne par visiem projektiem runājam publiski – daļai no tiem vēl nav pienācis īstais laiks. Par tiem, par kuriem jau ir izskanējusi informācija, varu pateikt, ka projektam Zaķusalā ir pabeigta infrastruktūras projektēšana, tagad ķeramies klāt pie ēkām. Projektā varētu būt apmēram 2000 jaunu dzīvokļu. Lucavsalā nodarbojamies ar projektēšanu, projektā būs vēl 500 dzīvokļu”.

Te jāpiebilst, ka runas par Daugavas salas iespējamo apbūvi ilgst jau vismaz pāris gadu desmitu, bet nu, domājams, projekti sāks īstenoties. „Merks” jau pirms dažiem gadiem prezentēja projekta ieceres Daugavas salu apbūvei, kuras nu atkal tiek aktualizētas. Pirms diviem gadiem tika paziņots, ka Lucavsalā nākotnē varētu izbūvēt trīs 23 stāvus augstas daudzdzīvokļu mājas, izveidojot arī rekreācijas teritoriju ar sporta, rotaļu un atpūtas zonām visām iedzīvotāju vecuma grupām. Bet pirms trim gadiem „Merks” teicās, ka Zaķusalā paredzēts izveidot mūsdienīgu dzīvojamo apkārtni ar 1500 dzīvokļiem, komercplatībām un nepieciešamajām sociālajām infrastruktūrām.