foto: LETA
Zemnieku saimniecība no eksministra Jaundžeikara uzņēmuma piedzen 32 000 eiro
Dzintars Jaundžeikars
112
2020. gada 14. janvāris, 08:10

Zemnieku saimniecība no eksministra Jaundžeikara uzņēmuma piedzen 32 000 eiro

Jauns.lv / LETA

Vidzemes rajona tiesā Valmierā no bijušā iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara piena uzpirkšanas uzņēmumu "Kalnbudes" par labu zemnieku saimniecībai "Robežnieki" piedzinuši 31 976 eiro, šodien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Šajā summā ietilpst 29 188 eiro nesamaksātais parāds par pienu, 1693 eiro likumiskie procenti, pieci eiro kancelejas nodeva un 1089 eiro par juridisko palīdzību. Tāpat "Kalnbudēm" nāksies samaksāt par tiesāšanās izdevumiem valstij 1249 eiro. Saimniecības "Kalnbudes" pretprasību pret "Robežniekiem" par 60 956 eiro tiesa noraidīja.

Četru Vidzemes zemnieku saimniecību un vienas privātpersonas prasības pret bijušo iekšlietu ministru un kādreizējo Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu, tiks skatītas Vidzemes rajona tiesās Limbažos, Valmierā un Madonā, noskaidrots Vidzemes rajona tiesā Valmierā. 

LAD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža iepriekš apstiprināja, ka vairākas zemnieku saimniecības un privātpersona tiesā iesūdzējušas Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu. Ilgaža apliecināja, ka LAD, pildot savu funkciju, pārstāv piena ražotājus tiesā, sniedzot viņiem juridisko palīdzību.

Viņa apstiprināja, ka no uzņēmuma "Kalnbudes" lauksaimnieki tiesā vēlas piedzīt vairāk nekā 110 000 eiro, un ir pierādījumi, ka "Kalnbudes" svaigpienu no zemniekiem saņēmis, bet naudu nav samaksājis. "Ir dokumenti, ka piens ir nodots, bijis līgums par noteiktu summu, kura nav samaksāta," sacīja Ilgaža, piebilstot, iekams tiesas process turpinās, plašāk šo lietu neesot iespējams komentēt.

LAD rīcībā esošā informācija liecina, ka februāra otrajā pusē citā tiesā ar prasību pret attiecīgo uzņēmumu saistībā ar nesamaksātu naudu par pienu vērsīsies vēl viens zemnieks.