foto: LETA
Politiska atriebība - tā par sevis un Kaimiņa izslēgšanu no KPV LV frakcijas saka deputāts Aldis Blumbergs
Saeimas deputāts Aldis Blumbergs.
Politika
2020. gada 8. janvāris, 23:20

Politiska atriebība - tā par sevis un Kaimiņa izslēgšanu no KPV LV frakcijas saka deputāts Aldis Blumbergs

Jauns.lv / LETA

Saeimas deputāts Aldis Blumbergs savu un parlamentārieša, partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Artusa Kaimiņa izslēgšanu no "KPV LV" frakcijas vērtē kā politisko atriebību par abu deputātu balsojumu Rīgas domes atlaišanas un ārkārtas vēlēšanu jaunā regulējuma likumprojektiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Blumbergs norādīja, ka pilda pirms vēlēšanām doto solījumu nesadarboties ar partiju "Saskaņa". Savukārt daļa "KPV LV" frakcijas jautājumā par Rīgas domes atlaišanu balso kopā ar "Saskaņu", un Blumbergs nav pārliecināts, ka partijas biedri šajā jautājumā atbalsta frakciju. Politiķis akcentē, ka Rīgas domes atlaišanas jautājumā ir jādomā par valsts un pilsētas interesēm. Savukārt "KPV LV" nav gatava Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, tāpēc arī frakcija "kaulējas" šajā jautājumā.

Politiķis norādīja, ka attiecībā uz citiem jautājumiem ļoti reti esot balsojis atšķirīgi no frakcijas, bet ka tā ir darījuši arī citi deputāti, kas turpina darbu frakcijā. Vaicāts par turpmāko darbību partijā, Blumbergs norādīja, ka jāsagaida partijas sanāksme februārī, kur noskaidrosies biedru vairākuma viedoklis un kurā notiks valdes vēlēšanas. Līdz tam laikam partija nevarētu lemt par Kaimiņa un Blumberga izslēgšanu, ņemot balsu sadalījumu un lēmumu pieņemšanas kārtību valdē, kur kā partijas līdzpriekšsēdētājs ir pārstāvēts arī Kaimiņš, prognozēja politiķis.

Kā zinots, "KPV LV" Saeimas frakcija nolēma no tās sastāva izslēgt Kaimiņu un Blumbergu, informēja frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens. Pucens skaidroja, ka šis jautājums aktualizējies, ņemot vērā abu deputātu "ilgstošu attieksmi" pret partijas Saeimas frakcijas darbu. "Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā komandas spēlētājus un biedrus," norāda Pucens. Politiķis atzīst, ka Kaimiņš un Blumbergs balsojumos ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā.

"Šāda veida izslēgšana vienmēr ir emocionāli grūts lēmums, bet uzskatām to par atbilstošu esošajai situācijai. Tas ilgtermiņā stiprinās "KPV LV" kā partiju un palīdzēs gūt lielāku vēlētāju uzticēšanos," uzskata "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks. Pucens norādīja, ka "KPV LV" nerosinās Kaimiņa un Blumberga atcelšanu no kādiem amatiem, ko viņi ieņem Saeimā. Turpmāk "KPV LV" Saeimā darbosies 10 deputātu sastāvā.