foto: Facebook
Priekulē noslepkavotās 20 gadu vecās Sindijas patēvam draud mūža ieslodzījums
Sindijas Rones dzīve aprāvās no slepkavas rokas 20 gadu vecumā pērnā gada aprīlī. Nu lietā pabeigta izmeklēšana.
112
2020. gada 8. janvāris, 19:36

Priekulē noslepkavotās 20 gadu vecās Sindijas patēvam draud mūža ieslodzījums

Jauns.lv / LETA

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu lietā pret agrāk tiesātu slepkavnieku par jaunas sievietes nogalināšanu Vaiņodes novadā. Nogalinātā bija 20 gadus vecā Sindija Rone, un šī vēsts satrieca daudzus, jo aizdomās par viņas slepkavību tika aizturēts jaunietes patēvs Viesturs, kurš jau iepriekš bija sodīts vairākkārt, tostarp par slepkavību.

Pagājušā gada 10.aprīlī policijā saņemta informācija par to, ka savās mājās Priekulē nav atgriezusies 1998.gadā dzimusi sieviete. Meiteni meklēja vairākas dienas, līdz atrada noslepkavotu un paslēptu akā. Likumsargi ieguva informāciju, ka sieviete pēdējo reizi tikusies ar kādu savu paziņu. Ņemot vērā, ka sieviete pēc tikšanās nav atgriezusies mājās, radīja aizdomas par noziegumu. Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, piesaistot vairākus darbiniekus no citām Valsts policijas struktūrvienībām, sāka aizdomās turētās personas meklēšanu.

Aizdomās turētā persona aizturēta 11.aprīlī, savukārt 12.aprīlī Vaiņodes novadā, Embūtes pagastā lauku apvidū tika atrasta bezvēsts pazudusī sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm.  Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un sodīts par slepkavību. Portālam Jauns.lv neoficiāli zināms, ka tas ir 1986.gadā dzimušais Viesturs Priščepovs - Sindijas mātes draugs, attiecīgi viņas patēvs. Vīrietim piemērots un joprojām ir spēkā drošības līdzeklis - apcietinājums. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz divdesmit gadiem. 

Pērnā gada aprīlī vēstījām, ka Sindijas māte pēc meitas slepkavības portālam Liepājniekiem.lv atzinusi - jutusi, ka vainīgais varētu būt viņas draugs. 

Viņa neslēpj, ka jau naktī uz 10.aprīli, kad Sindija nebija atgriezusies mājās, viņa Sindijas patēvu aizvilkusi uz garāžu: “Intuīcija teica, ka kaut kas nav labi. Aizgājām uz garāžu. Automašīna, kuru nākamajā dienā policija arestēja, tonakt atradās garāžā. Bet tajā nebija segas, kas parasti mašīnā bija. Un bija salocīts bagāžas nodalījuma vāks. Viņš teica, ka to esot salocījis, atpakaļgaitā stumjoties garāžā...”

Tāpat sieviete bija šokā par sava dzīvesbiedra rīcību nākamajā dienā, 10.aprīlī, kad viņš pēc paša teiktā it kā devās uz Rīgas lidostu, lai lidotu uz darbu Zviedrijā. Tas, ka lidmašīnā vīrietis neiekāpa, bija skaidrs jau nākamajā dienā. Taču tad sieviete uzzinājusi, ka viņš arī līdz Rīgai nav aizbraucis: “Policijas darbinieki mani informēja, ka viņš piedzēries aizturēts Skrundā. Tur divas dienas esot uzturējies. Esot zvanījis savam brālim un sūdzējies, ka esot nolaupīts, tiekot turēts gūstā...” Sindijas mātes atzīšanās - ka viņa uzreiz jutusi, kas varētu būt vainojams nelaimē - pārsteigusi daudzus.