foto: Ieva Leiniša/LETA
Atcelts rīkojums par Jakrina iecelšanu departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatā
Emīls Jakrins.
Runā Rīga
2020. gada 2. janvāris, 16:54

Atcelts rīkojums par Jakrina iecelšanu departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs atcēlis viņa prombūtnes laikā izdoto rīkojumu, ar kuru par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītāju tika iecelts Emīls Jakrins. Departamenta direktora pienākumu izpildītāja (p.i.) turpmāk būs Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja, direktora vietniece pilsētvides attīstības jautājumos Ilze Purmale. Viņa departamenta direktora pienākumus pildīja arī līdz 2019. gada 23. decembrim, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

„Ilze Purmale ir ļoti kompetenta profesionāle, kura pārzina departamenta darbu un kuru ciena arī nozare. Purmales kundze ir labākais kandidāts departamenta direktora p.i. līdz brīdim, kamēr konkursa kārtībā tiks izvēlēts direktors,” pauž domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Viņš arī uzsver: „„Rail Baltica” projekta kontekstā no pašvaldības puses tieši Ilze Purmale līdz šim ir veikusi vislielāko darbu. Rīgai tas ir ļoti svarīgs projekts un esmu pārliecināts, ka Purmales kundze veiksmīgi turpinās šo darbu.”

Burovs ir uzdevis atbildīgajām struktūrvienībām veikt nepieciešamās darbības, lai tuvākajā laikā būtu iespējams izsludināt konkursus uz trīs Rīgas domes departamentu direktoru amatiem - Finanšu departamentā, Pilsētas attīstības departamentā un Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

„Vairākos departamentos ir jūtams profesionāļu trūkums. Atklāts konkurss ir labākais veids, kā nonākt līdz labākajiem kandidātiem direktoru amatiem. Ļoti ceru, ka konkursos pieteiksies patiešām zinoši un kompetenti pretendenti, ar labu reputāciju un līdz šim paveikto darbu sarakstu,” uzsver domes priekšsēdētājs.

Ar ceturtdienu, 2. janvāri, par spēku zaudējušu ir atzīts Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājas Annas Vladovas 23.12.2019. izdotais rīkojums „Par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu veikšanu”.

No 27. līdz 30. decembrim Jakrins atradās bezalgas atvaļinājumā, bet no 2. janvāra viņam ir darba nespēja. Atbilstoši Darba likuma prasībām departamenta direktora p.i. Emīls Jakrins tiks informēts par darba līguma izbeigšanu.