foto: Publicitātes foto
Ziemassvētku priekšvakarā Rīgas Domā notiks Raimonda Tigula un Rīgas Doma zēnu kora koncerts
Rīgas Doma zēnu koris.
Kultūra
2019. gada 23. decembris, 11:11

Ziemassvētku priekšvakarā Rīgas Domā notiks Raimonda Tigula un Rīgas Doma zēnu kora koncerts

Karlīna Timofejeva

23. decembra vakarā Rīgas Domā izskanēs komponista Raimonda Tigula un Rīgas Doma zēnu kora koncertprogramma “Rīta un vakara dziesmas”, kurā apmeklētāji varēs baudīt Dziesmu svētkos jau skanējušas un tautā iemīļotas dziesmas “Lec, Saulīte” un Dod, Dieviņi” kā arī labdarības akcijas “Dod pieci” himnu “Klusi Čukst Dievs” un daudzus citus jaunus skaņdarbus. Pēdējās koncerta biļetes iespējams iegādāties “Biļešu Paradīze kasēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šoruden notikuši jau vairāki “Rīta un vakara dziesmu” koncerti Latvijas lielākajās koncertzālēs un koncertprogramma turpināsies arī jaunajā gadā. Tuvākie “Rīta un vakara dziesmas” koncerti -

23. decembris - Rīgas Doms
27. decembris - Dzintaru koncertzāle
23. marts - Ogres novada Kultūras centrs
4. aprīlis - “Lielais Dzintars”, Liepāja
9. aprīlis - Latgales vēstniecība “Gors”, Rēzekne

Par gaidāmo programmu komponists Raimonds Tiguls saka: “Šī koncertprogramma man ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā sāku, dziedot zēnu korī. Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums dzirdot, kā manas dziesmas izpilda mūsu Rīgas Doma zēnu koris.”     

“Noskaņa, emocija, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim” par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Mārtiņš Klišāns.

Rīgas Doma zēnu koris (RDZK) Latvijas koru saimē ir viens no aktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums novērtēts ar Lielo mūzikas balvu, arī ar mūzikas ierakstu Gada balvu. Veikti 22 zēnu kora ieraksti CD formātā. Zēni regulāri piedalās LNOB izrādēs, labdarības akcijās, mūzikas festivālos Latvijā un ārzemēs.  Šoruden RDZK uzsācis savu 70. koncertsezonu. Koris uzstājies daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām (ASV, Somijas, Uzbekistānas, Ukrainas un Turcijas prezidentiem, Velsas princim Čārlzam u. c.), koris koncertē Latvijā un pasaulē: Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā, Japānā.

Raimonds Tiguls - komponists, ambientās mūzikas un elektroniskās mūzikas autors un producents. Saņēmis vairākas Mūzikas ierakstu Gada balvas — 2006.gadā nominācijā "Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums" (par albumu "Zils. Balts. Zaļš."), savukārt nominācijā "Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums" saņēmis balvu gan 2006. ("Zils. Balts. Zaļš."), gan 2003.gadā par albumu "Bay Lounge”. Vairāku populāru Dziesmu un deju svētku skaņdarbu mūzikas autors. Kā viens no karjeras spilgtākajiem panākumiem jāpiemin 2018. gadā skaņdarba “Moonlight Sound Design” atskaņošana, Carnegie Hall, Ņujorkā ar komponista piedalīšanos.