foto: LETA
Daugavpils teātra repertuārā atkal būs izrādes, kurās spēlēja mirušais aktieris Jurijs Losevs
"Vienības nams" Daugavpilī, kurā atrodas Latviešu kultūras centrs un Daugavpils teātris.
Kultūra
2019. gada 18. decembris, 22:33

Daugavpils teātra repertuārā atkal būs izrādes, kurās spēlēja mirušais aktieris Jurijs Losevs

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā, ka vēl aizvien ir pieprasītas izrādes, kurās piedalījies oktobrī mūžībā aizgājušais Daugavpils teātra aktieris un režisors Jurijs Losevs, pieņemts lēmums saglabāt tās teātra repertuārā, un tās būs skatāmas jau janvārī, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Viņa uzsvēra, ka ar Loseva aiziešanu Daugavpils teātris zaudēja ne tikai kolēģi un draugu, bet arī profesionālu aktieri, kurš daudzās izrādēs spēlēja nozīmīgu lomu. Lai arī oktobrī Daugavpils teātrim nācās atcelt izrādi "Lutišķi. Simtgade", 16.janvārī tā būs gatava atgriezties pie skatītājiem. Spītīgā vecticībnieka Jefrosina vietā tapis jauns tēls - Jefrosīnija -, kuras lomu izpildīs aktrise Vera Hramņikova.

Savukārt 18.janvārī varēs noskatīties izrādi "Jubileja '98", kura 2017.gadā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu "Gada mazās formas izrāde", turklāt Losevs par lomu šajā izrādē bija nominēts kategorijā "Gada aktieris otrā plāna lomā". No janvāra vectētiņa Edvīna lomu izrādē izpildīs aktieris Mihails Samodahovs.

Jau vēstīts, ka 9.oktobrī mūžībā devies ilggadējais Daugavpils teātra aktieris un režisors Losevs. 1949.gadā dzimušais Losevs absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas teātra fakultāti. No 1971. līdz 1983.gadam viņš strādājis Rīgas Krievu teātrī, savukārt no 1983. līdz 1986.gadam viņš strādājis Konstantīna Staņislavska vārdā nosauktajā Karagandas krievu dramatiskajā teātrī. Kopš 1986.gada vadīja Daugavpils Tautas teātri "Iskateļ". Daugavpils teātrī Losevs sāka darbu 1997.gadā.

Skatītāji viņu varēja redzēt tādās izrādēs kā "Tas, ko mēs nedzirdam", "Lutišķi. Simtgade", "Jubileja '98", "Hamlets", "Džeina Eira", "Kailais karalis" un daudzās citās.

2017.gadā par Edvīna lomu izrādē "Jubileja '98" un Timofejeva lomu izrādē "Pieci vakari" Losevs tika nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada aktieris otrā plāna lomā".