foto: LETA
Trīs no 4 prēmētajiem Ventspils deputātiem atsakās no šīs naudas
Viens no prēmiju saņēmušajiem Didzis Ošenieks un Aivars Lembergs 2011.gadā.
Novadu ziņas
2019. gada 16. decembris, 22:25

Trīs no 4 prēmētajiem Ventspils deputātiem atsakās no šīs naudas

Jauns.lv

Pirmdien vēstījām, ka sankciju ēnā Ventspils dome četrus domniekus "iepriecinājusi" ar prēmijām par labu darbu. Visi četri prēmētie - Didzis Ošenieks, Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Aldis Ābele - nāk no partijas "Latvijai un Ventspilij", turklāt Ābele ir arī Ventspils domes izpilddirektors. Latvijas Televīzija vēsta, ka trīs no deputātiem atteikušies šīs prēmijas pieņemt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Didzim Ošeniekam par darbu Ventspils sociālās jomas attīstībā tika nolemts piešķirt naudas balvu 1150 eiro apmērā, Guntim Blumbergam par panākumiem veselības sfērā pienāktos 1109 eiro, Jānim Vītoliņam par siltumapgādes nozares rūpēm bija plānoti 950 eiro, bet vislielākā prēmija pienāktos izpilddirektoram Ābelem par vispārēju ieguldījumu Ventspils attīstībā - 1800 eiro. Tie ir 74% no Ābeles mēnešalgas.

Prēmijas domē pasniedz katru gadu, tuvojoties tā izskaņai, un arī šis gads, neraugoties uz skandālu saistībā ar sankciju noteikšanu Aivaram Lembergam, nav bijis izņēmums.

Lsm.lv zināms, ka trīs domnieki no viņiem atvēlētās prēmijas tomēr atteikušies. "Pašreizējos apstākļos, kad skaidri sagaidāms pašvaldības ieņēmumu samazinājums sankciju dēļ pret brīvostas pārvaldi, nāksies pārskatīt 2020. gada budžeta projektu. Tādēļ jātaupa pašvaldības līdzekļi," skaidroja Vītoliņš. 

No naudas atteikušies arī Ošenieks un Blumbergs, taču Jānis Ābele patlaban slimojot un nav darbā, tāpēc viņa plāni attiecībā uz 1800 eiro naudas balvu pagaidām zināmi nav.