foto: Evija Trifanova/LETA
Rīgas dome piedalīsies starptautiskā projektā par pārtikas sistēmas pārveidi
Rīgas domes ēka.
Sabiedrība
2019. gada 14. decembris, 14:13

Rīgas dome piedalīsies starptautiskā projektā par pārtikas sistēmas pārveidi

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Labklājības departaments plāno piedalīties starptautiskā projektā "Cities4Food2030" par pārtikas sistēmas pārveidi, rezultātā cerot veicināt iedzīvotāju veselības paradumu maiņu, informēja pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopā ar Rīgas domi projektā piedalīsies arī pētnieciskais institūts "Baltic Studies Centre", SIA "Kalnciema kvartāls" un partneriem no 15 citām valstīm.

Projekta mērķis ir atbalstīt pilsētas, lai tās pārvarētu pastāvošos šķēršļus pārtikas sistēmas pārveidošanai un izstrādātu integrētas, ilgtspējīgas un drošas pilsētas pārtikas sistēmas politikas/stratēģijas, saskaņā ar Eiropas Komisijas "Food 2030" politikas prioritātēm - ilgtspējīgs un veselīgs uzturs, klimatam un videi draudzīgas pārtikas sistēmas, efektīva pārtikas aprite un ekonomiska resursu izmantošana, kā arī inovācijas un kopienu iespēju palielināšana.

Labklājības departaments norāda, ka jau šobrīd Rīgas Centrāltirgū notiek veselīga uztura paradumu veicinošas aktivitātes un pasākumu labā apmeklētība liecina par iedzīvotāju vēlmi iegūt zināšanas un mainīt savus paradumus.

Paredzams, ka Rīgas pilsētas pašvaldības galvenie ieguvumi no dalības projektā būs izveidotā starpnozaru sadarbība starp departamentiem un kapitālsabiedrībām, lai gūtu plašāku priekšstatu par pārtikas sistēmu pilsētā. Tāpat tiks veicināta iedzīvotāju veselības paradumu maiņa, kā arī tiks veikti uzlabojumi ar pārtiku saistītā infrastruktūrā, piemēram, tirgos.

Projekta kopējais budžets ir 12 miljoni eiro, bet Rīgas pilsētai pienāksies 92 895 eiro. Finansējums no Rīgas pilsētas pašvaldības nav nepieciešams.

Projekta īstenošanas laiks būs no 2020.gada 1.septembra līdz 2024.gada 31.augustam.