Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Decembra vidū “Splendid Palace” demonstrēs “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un skanēs LĪGO!
foto: Publicitātes foto
Runā Rīga

Decembra vidū “Splendid Palace” demonstrēs “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un skanēs LĪGO!

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Kamēr visi gatavojas Ziemassvētkiem, kinoteātris “Splendid Palace” aicina uz vienu īstenu Jāņu dienas jampadraci decembra vidū. Sadarbībā ar pilna servisa līzinga un autonomas uzņēmumu AVIS 2019. gada 17. septembrī plkst. 19.00 kinoteātrī restaurētā versijā tiks demonstrēta leģendārā latviešu filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, būs Jāņu siers un vakara galvenie līgotāji – režisors Jānis Streičs un psiholoģijas doktore un filmas aktrise Diāna Zande, portālu Jauns.lv informēja SIA "Rīgas nami".

Decembra vidū “Splendid Palace” demonstrēs “Limuzī...

Vientuļa lauku večiņa Mirta Saknīte loterijā laimējusi automobili – baltu žiguli, kas stāv pagalmā un sagādā  raizes vien. Par nozīmīgo notikumu Mirta uzraksta vēstuli sen nesatiktajam radiniekam Ērikam. Uzzinot par vecās lauku tantes laimestu, Tūteru ģimene maina savus atvaļinājuma plānus un nolemj braukt apciemot Mirtu un viņas auto. Padzirdējuši par Mirtas “limuzīnu Jāņu nakts krāsā”, Līgo svētku priekšvakarā viesos ierodas arī Sprēsliņu ģimene, Mirtas mirušā dēla sieva Olita ar savu otro vīru Viktoru un meitu Lāsmu – palīdzēšot radiniecei vasaras lauku darbos. Vecajās mājās sākas liela rosība un radinieku savstarpējā konkurence par Mirtas tantes sirdi un testamentu.

Ja šī būtu filma tikai par dzimtas strīdiem ap mantu pagājušā gadsimta 80. gados, tā pa šiem gadiem būtu novecojusi morāli un estētiski. Taču šajā filmā nekas nemainās tāpat kā Šekspīra vai Blaumaņa lugās. Precīzie attiecību moduļi: māte-meita, tēvs-dēls, jaunības mīlestība un vecuma vientulība ir arhetipiski un tāpēc universāli.

Savukārt pirmo divu žigulīšu īpašnieki, kuri uz filmas seansu ieradīsies ar savu limuzīnu Jāņu nakts krāsā, tiks sveikti ar ieejas biļetēm uz filmu, kā arī auto goda stāvvietu kinoteātra “Splendid Palace” pagalmā.