foto: LETA
Daugavpilī aizliegs spēļu zāles, tās atļaujot tikai viesnīcās
Domnieki atbalsta ieceri aizliegt Daugavpilī spēļu zāļu darbību, tās atļaujot tikai viesnīcās.
Novadu ziņas
2019. gada 12. decembris, 16:16

Daugavpilī aizliegs spēļu zāles, tās atļaujot tikai viesnīcās

Jauns.lv / LETA

Daugavpilī spēļu zāles varēs darboties tikai trīszvaigžņu, četrzvaigžņu un pieczvaigžņu viesnīcās, paredz šodien domes sēdē atbalstītais priekšlikums Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma redakcijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Priekšlikumu izskatīšanai domes sēdē iesniedzis pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S), kurš klāstīja, ka jautājumā esot gūts sabiedrisko organizāciju atbalsts, un īpaši aktīvas bijušas biedrības, kas darbojas ar sociāli nelabvēlīgajām ģimenēm, kā arī reliģiskās organizācijas.

Ierosinājums paredz, ka jaunas spēļu zāles varēs vērt tikai augstākā līmeņa viesnīcās, kurās būs ne mazāk kā 15 numuri, turklāt izklaides vietām būs noteikta platība. Pašlaik tikai viena no 16 pilsētā esošām azartspēļu zālēm atbilst šādiem kritērijiem. Savukārt pārējām līdz ar teritorijas plānojuma stāšanos spēkā būs noteikts piecu gadu pārejas periods, kura laikā zālēm jābeidz darbība vai jāpielāgojas jaunajām prasībām.

Domes priekšsēdētājs apelēja arī ar izmaiņām azartspēļu nodokļu sadalē starp valsti un pašvaldībām, proti, šogad pašvaldības ieņēmumi no nodokļa ir aptuveni 400 000 eiro, bet nākamgad būs 140 000 līdz 150 000 eiro.

Ne visi deputāti Elksniņa priekšlikumu atbalstīja, apelējot, ka cīnīties pret azartspēlēm var arī citos veidos, neietekmējot uzņēmējdarbību tiešā veidā, jo spēļu zāles nodrošina darba vietas un nodokļus.

Lielākā daļa deputātu nobalsoja par Elksniņa priekšlikumu. Tas kopā ar citiem teritorijas plānojuma redakcijas priekšlikumiem vēl tiks nodots sabiedriskajai apspriešanai. Konkrēts termiņš, kad plānojums varētu stāties spēkā, domes sēdē neizskanēja.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domē tiek skatīts jautājums par priekšlikumiem teritorijas plānojuma redakcijai saistībā ar azartspēļu zāļu darbības ierobežošanai, un izmaiņas paredz atļaut to darbību tikai triju, četru vai piecu zvaigžņu viesnīcās.

Ierosinājumi teritorijas plānojumā paredz ierobežot azartspēles pilsētā un atļaut to darbību tikai triju, četru vai piecu zvaigžņu viesnīcās. Paredzēts piecu gadu pārejas periods, kura laikā būs iespēja pielāgoties gan uzņēmējiem, gan pašvaldībai, uzsvēra domē. Plānots, ka par katru spēļu vietu tiks pieņemts atsevišķs domes lēmums.

Daugavpils pašvaldība brīdinājusi par licences anulēšanas iespējām tās spēļu zāles, kas nespēj nodrošināt apkārtnē sabiedrisko kārtību un drošību.

Spēļu zāļu klienti regulāri izraisa sabiedriskās kārtības pārkāpumus, secinājusi pilsētas pašvaldības policija. Aizvadītajā gadā Daugavpils Pašvaldības policija saņēma 129 izsaukumus uz spēļu zālēm dažādos pilsētas mikrorajonos. Vēl 88 izsaukumus saņēma Valsts policija. Vairumā gadījumu sabiedriskās kārtības pārkāpēji bija kautiņu dalībnieki. Nereti blakus esošo māju iedzīvotāju mieru traucēja skaļa mūzika un iereibušie azartspēļu cienītāji.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās