foto: LETA
KPV LV deputāts: arī Lemberga gadījumā būtu jālemj par Ventspils domes "atlaišanu"
Ventspils mērs Aivars Lembergs.
2019. gada 11. decembris, 08:24

KPV LV deputāts: arī Lemberga gadījumā būtu jālemj par Ventspils domes "atlaišanu"

Jauns.lv

“Ventspils pašvaldībā valda līdzīgi labas un godprātīgas pārvaldības pārkāpumi kā Rīgas domē, līdz ar to šobrīd Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas dienaskārtībā būtu jābūt arī Ventspils domes atlaišanai. Katrā ziņā šo jautājumu vēlēsimies pārrunāt ar pārējiem koalīcijas partneriem, jo lēmumos būtu jābūt konsekvencei,” savu nostāju pauž partijas “KPV LV” Saeimas deputāts Aivars Geidāns.

Tas, ka Lembergs atkāpjas no Ventspils brīvostas pārvaldes valdes, ieceļot savā vietā kādu citu no sev pietuvinātām personām, visticamāk nemazina ne korupcijas, ne visatļautības risku.

Turklāt ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) lēmums bez Lemberga sankciju sarakstā par korupciju iekļaut arī Ventspils Brīvostas pārvaldi, Ventspils Attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju liecina par milzīgu “astoņkāji”, kas izveidots un ilgstoši darbojies Ventspils domes uzdevumā.

Deputāts Aivars Geidāns norāda, ka viņš rosinās šo jautājumu arī pacelt sarunās ar pārējiem koalīcijas partneriem, jo Rīgas gadījums idejiski neatšķiras no Ventspils pašvaldības un ir pienācis laiks pielikt punktu Latvijā vienam no zināmākajiem tā dēvētā oligarha stāstiem.